Certificate de competenţă lingvistică la „Diaconovici-Tietz”

215

La Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” din Reșița se va desfăşura vineri, 12 octombrie ceremonia de înmânare a diplomelor DSD I pentru nivelurile de competență lingvistică, A2 şi B1 elevilor din clasele a XI – a și a XII – a de la secțiile germană și română.

Prof. Viorica Gârtoi – directorul Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz” a precizat pentru Radio Reşiţa că tinerii au obţinut diplomele în urma unui examen scris şi oral, susţinut în limba germană, organizat de către statul german.

Atestatele vor fi înmânate de către Birgit Soldenwagner – consultant de specialitate din partea guvernului Germaniei, pentru învăţământul în limba germană maternă şi modernă din afara graniţelor.

Trebuie precizat faptul, a mai spus prof. Viorica Gârtoi că, aceste diplome le oferă tinerilor posibilitatea de a-şi depune candidatura pentru a studia la universităţi de prestigiu din spaţiul vorbitorilor de limbă germană, cât şi posibilitatea de a se angaja la firme germane din ţară şi de peste hotare, întrucât este vorba despre certificate de competenţă lingvistică recunoscute la nivel internaţional.

Evenimentul se va derula de la ora 10.00 în sala de festivităţi a instituţiei de învăţământ.

(Hardy Cvoica)