[FOTO] De “Ziua Internațională a fetelor”,de la ora 22,vă invit să răspundeți la întrebarea: Cum este să fi tată de fată?

În această seară, la emisiunea „Singuri, dar împreună”, de la ora 22, vă invit să răspundeți la întrebarea: Cum este să fi tată de fată?

Astăzi este Ziua Internațională a fetelor, ce a fost adoptată la 19 decembrie 2011,când Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia 66/170 prin care a fost declarată ziua de 11 octombrie – Ziua Internaţională a Fetelor. Această zi are drept scop recunoaşterea drepturilor şi problemelor cu care se confruntă fetele în întreaga lume, potrivit http://www.un.org.
Ziua Internaţională a Fetelor promovează drepturile acestora, subliniază inegalităţile de gen şi diversele forme de discriminare şi abuz suferite de tinerele din întreaga lume. Tema din acest an este “EmPOWER girls: emergency response and resilience planning”.
Adolescentele au dreptul la siguranţă, educaţie, sănătate, nu doar în timpul anilor de formare, ci şi în etapa următoare, cea a maturizării. Dacă sunt susţinute în mod eficient în anii adolescenţei, fetele au potenţialul de a schimba lumea atât în perioada adolescenţei, cât şi în cea a maturităţii, ca viitoare mame, mentori sau lideri politici.
O astfel de “investiţie” promite un viitor mai bun, unul în care jumătatea feminină este un partener egal în rezolvarea problemelor legate de schimbările climatice, conflicte politice, creştere economică, prevenirea bolilor etc. Deşi în ultimii ani s-au făcut progrese în domeniu, acestea trebuie continuate. În ultimii 15 ani, comunitatea globală a înregistrat progrese semnificative în îmbunătăţirea vieţii fetelor.

Ce amintiri aveți cu fiicele voastre? Ce apreciați cel mai mult la ele? Cum v-ați dori, de ce nu, să fie partenerii lor de viață?
Aștept răspunsurile voastre la numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62. ori pe numărul de WhatsApp 0739.348.688

Rămâneți pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles