[VIDEO-AUDIO] Legenda merge mai departe: Hercules Maraton și-a desemnat câștigătorii ediției a 8-a

2072

UPDATE:

Participare record la ediţia a 8-a a competiţiei Hercules Maraton. Peste 500 de concurenţi au fost prezenţi la start competitori din România, Germania, Franţa şi Italia.

Învingătorii în proba de 45 de km, în clasamentul  Open au fost:  la feminin Carmen Albişteanu din Tulcea și Andrei Ţale din Braşov.

Am dialogat cu cei doi care formează un cuplu în viața de zi cu zi:

În acest an s-au petrecut și două evenimente speciale. În timpul cursei de semimaraton, la km 17, un tânăr timişorean a cerut-o în căsătorie pe partenera sa de viaţă şi de cursă. S-a repetat totul, dar la finish cu un alt cuplu.

Am stat de vorbă cu unul dintre cupluri:

Reșițeanul Laszlo Kokovici a fost unul dintre laureatii ediției din acest an a Hercules Maraton, a înregistrat si un Personal Best:

În proba de semimaraton, de 21 de km, în clasamentul OPEN, s-au impus Denisa Bota și Darius Gagiu din Oraviţa. Printre concurenti în cursa de semimaraton s-a aflat si colegul nostru Răzvan Todor, care a înregistrat un timp foarte bun:

Startul în Hercules Maraton a fost dat și în acest an de cunoscutul alpinist timișorean Horia Colibășanu, care ne-a povestit, în exclusivitate, despre noua sa aventură în Himalaya:

Inițiatorul Hercules Maraton, Alin Tănase, a participat în acest an în calitate de concurent și ne-a vorbit despre cum a fost atunci la prima ediție:

Concluziile la final de concurs le-am tras împreună cu dr. Ioan Icma, reprezentant al Clubului Sportiv Alternative Timisoara, principalul organizator:

 

Probele de concurs au fost: cea de semimaraton – 21 de km și cea de maraton, 45 de km.

Radio Reșița a fost și în acest an alături de pasionații de alergare montantă fiind partener media al evenimentului.

Rezultatele complete le găsiți pe site-ul: alternativetm.ro

Cristina Corocan


 

UPDATE:

Pasionații de alergare montană merg la Herculane să cucerească Munții Cernei! Sâmbătă, 20 octombrie are loc Hercules Maraton! S-au înscris online peste 600 de participanți, dar cei care mai doresc să ia parte la întreceri se mai pot înscrie vineri seară, la ședința tehnică. Locurile sunt, însă, limitate la 650.

În această săptămână organizatorii au verificat traseul de concurs, au făcut ultimele pregătiri înaintea competiției, după cum ne-a transmis principalul organizator, Ioan Icma.

PROGRAM:

VINERI, 19 octombrie:
? 17:00 – 22:00 – Validarea înscrierilor online
? 20:00 – Ședință tehnică 1 maraton + semimaraton
? 21:00 – Ședință tehnică 2 maraton + semimaraton

SÂMBĂTĂ, 20 octombrie:
? 07:00 – 08:00 – Validarea înscrierilor online – situații excepționale (NU se mai fac înscrieri noi!)
? 09:00 – START maraton și semimaraton
20:00 – Festivitatea de premiere.

S-au înscris concurenți din mai multe localități ale țării, dar și din Germania, Serbia, Elveția.

Probele de concurs sunt aceleași: cea de semimaraton – 21 de km și cea de maraton, în care se vor alerga 45 de km.

Traseul concursului cuprinde un areal întins: DN 67 D – Valea Cernei, Biserica Dobraia, Poiana Lunga, sat Bogâltin, creasta munților Cernei – cătun Ineleț – sat Prisăcina – Motel Dumbrava. Este amenajat cu precădere pe drumuri forestiere, de căruță, tractor, poteci turistice etc.

Detalii despre competiție ne-a oferit principalul organizator, Ioan Icma de la Clubul Alternative Timişoara:

”În 20 octombrie,  în Valea Cernei, toamna se arată blândă, în culori minunate și premisele sunt pentru o vreme foarte bună. Probabil că va fi un record de participare, noi am închis înscrierile pe site și vom mai putea face la fața locului un număr limitat de înscrieri pentru doritori. Este limitat fiindcă nu vom avea suficiente kituri de participare. Sunt înscriși deja 580 de concurenți și, probabil că vom ajunge la 600-650, maxim. Ca în fiecare an, Clubul Alternative Timișoara organizează această competiție și suntem sprijiniți de Serviciul Salvamont Caraș-Severin,de la Clubul Sportiva Alergotura Timișoara și de echipa Radio România Reșița.”

Startul la Hercules Maraton se va da de la ora 9.00, de pe Drumul Național 67 D, între Băile Herculane și Baia de Aramă. Circulația va fi restricționată timp de 20 de minute, sâmbătă 20 octombrie, când are loc Hercules Maraton.

Radio Reșița este și în acest an alături de pasionații de alergare montantă fiind partener media și la ediția din acest an.

Detalii pe site-ul organizatorilor: alternativetm.ro

Cristina Corocan