[VIDEO-AUDIO] Mountainbike METAL ENDURO Reșița menține Banatul Montan pe harta ciclismului mondial!

1174

UPDATE DUMINICĂ, 7 octombrie:

La Reșița s-a încheiat cu succes a 6-a ediție a concursului de mountainbike METAL ENDURO, o ediție în care organizatorii au adus concursul la un nivel foarte înalt.

”A fost cea mai reușită ediție”, a spus Cătălin Gavrilă, președintele Asociației Bike Attack Reșița.

Inițial s-au înscris peste 120 de competitori, dar unii au renunțat după ce la antrenamente sau în probe s-au accidentat sau au avut probleme tehnice cu bicicletele.

Energiile s-au descătușat pe traseele din împrejurimile Reșiței și sita a cernut, au înregistrat cei mai buni timpi cei mai îndemânatici, dar și cei care au riscat și…adrenalina a fost acolo prezentă cu ei pe circuite.

Rezultatele complete :
CNE: https://goo.gl/RpKfMr
Hobby: https://goo.gl/e7sWix

Mountainbike-ul este un mod de viață, am auzit asta nu de puține ori de la cei care-l practică, iar Reșița ne oferă din acest punct de vedere tot ce este mai bun. Ne întoarcem cu drag de fiecare dată, le mulțumim băieților de aici, care s-au străduit și au ”construit” aceste poteci pe care noi ne simțim atât de bine, au concluzionat la final de competiție unii dintre participanți.

Simon Cobianu, Brașov:

Viorel Ciupitu, București:

Ovidiu Calfa, Brașov și Mihai Olar, Cluj Napoca:

Patricia Crăciun, Predeal și Denisa Anghelina Brașov:

Tatiana Cotigă, Chișinău, Republica Moldova:

Au fost 4 ”cărări” de dificultăți diferite pe care zecile de concurenți s-au aventurat pe două ori, fără a uza foarte tare frânele, unii s-au ales cu probleme de sănătate, alții au trimfat după ce au reușit să le cucerească pe deplin.

Au fost fete și băieți din multe localități ale României, dar și din alte țări ale lumii, care vin în Banatul Montan pentru prima dată, dar mare parte dintre ei se reîntorc atrași de ”căldura” de aici, de aerul proaspăt, de tehnicitatea traseelor, de amabilitatea oamenilor, de peisaje, de atmosferă etc.

Concurenții s-au bucurat și de amabilitatea Fundației Comunitare Banatul Montan, care a oferit participanților tot felul preparate specifice Banatului Montan, băuturi calde, dulciuri. Le-a oferit ocazia să se relaxeze în hamace, să-și achiziționeze articole vestimentare și să facă donații pentru înființarea în Caraș-Severin a unei astfel de Asociații.

Despre implicarea în aceste eveniment a vorbit in partea Fundației Comunitare Banatul Montan, Pentru Cniș:

 

EVENIMENTUL A FOST ORGANIZAT DE ASOCIAȚIA BIKE ATTACK REȘIȚA, PRIMĂRIA REȘIȚA ȘI RADIO ROMANIA REȘIȚA, PARTENER OFICIAL MEDIA.

Cristina Corocan


UPDATE, DUMINICĂ DIMINEAȚA:

Au început coborarile in cea de a doua zi a concursului internațional de mountainbike Metal Enduro. Alți aventurieri oferă spectacol pe doua roți pe dealurile din Reșița. Concurenții, fete și băieți, parcurg pe rând toate cele 4 trasee din împrejurimile Reșiței.


UPDATE SÂMBĂTĂ, 6 octombrie:       

Curaj, tenacitate, perseverenţă, adrenalină,performanță de toate avem parte  la METAL ENDURO REȘIȚA 2018!

Concurenții, fete și băieți, de la Metal Enduro Reșița 2018 au parcurs primele probe speciale.

Participanții au coborât pe Valea Domanului prin canionul special amenajat.

În total s-au înscris peste 12o de competitori din țară și străinătate. Avem rideri din: SUA, Marea Britanie, Ungaria, Republica Moldova și din mai multe localități din România. 

Am dialogat cu câțiva dintre bikeri, după primele curse și înainte de ele:

Unii s-au confruntat cu anumite probleme în curse, au făcut pană s-au accidentat ușor, doar este cel mai important eveniment de acest gen pentru România şi pentru Europa de Est şi zona balcanică.

METAL ENDURO, pe lângă faptul că este etapă de calificare în Campionatul Mondial, este şi etapă în Campionatul României şi în Cupa României. De asemenea cu acest prilej are loc o rundă în Campionatul Naţional de Trial Mountainbike, ce nu a mai fost la Reşiţa de mai bine de 10 ani. Trialul este spectacol pe biciclete, peste tot felul de obstacole,caroserii de maşini,role de cabluri, buşteni etc.

Concurenții de la Metal Enduro Reșița se îndreaptă spre următoarele probe de coborâre pregătite în împrejurimile orașului.

Programul zilei este următorul:

Sâmbătă 6.10.2018

09:00 – 16:00 Preluarea pachet cursă clasa Hobby (locaţie zona P-ta 1 decembrie 1918)

09:30 Start general ziua 1 (locaţie zona P-ta 1 Decembrie 1918)

10:45 Start PS1 – PS6care-i5

12:15 Start PS2 – drigloVĂŢ

13:15 Start PS3 – Uzina

14:45 Start PS4 – Canada

16:00 Concurs Trial – Etapa #3 CNT (zona P-ta 1 Decembrie 1918)

17:00 Închiderea mansei din ziua 1 METAL Enduro.

17:30 Afişarea timpilor pentru ziua1 (locaţie zona P-ta 1 Decembrie 1918)

17:40 Final concurs Trial

18:00 Concert: Northern Revival – Serbia, Amala -Serbia/Romania, Red Flame – Romania (locaţie zona P-ta 1 Decembrie 1918)

Dacă nu reușiți să ajungeți pe potecile, pe dealurile din jurul Reșiței vă așteptăm în centru la concert și la cocnursul de Trial.

Cristina Corocan

——————————-

A început spectacolul pe dealurile Reşiţei!  

UPDATE:

Ultimile pregătiri dinaintea startului cu emoţii dar şi speranţe!

UPDATE:

Cei mai buni bikeri din România și nu numai participă în acest final de săptămână, la Reşiţa,  la o etapă internaţională de mountainbike enduro!

Peste 120 de concurenți s-au înscris la Mountainbike METAL ENDURO Reșița 2018, sosiţi în mare parte din mai multe localități ale României, dar și din alte țări ale Europei. Punctul de reunire este centrul orașului, lângă SkatePark-ul din zonă. Vineri, bikeri au avut în program antrenamente libere. Apoi după-amiaza s-au făcut înscrierile pentru diversele clase de concurs.

Concursul propriu-zis se va desfăşura mâine şi duminică, 7 octombrie ,cu începere de la ora 10.45, pe diferitele trasee din împrejurimile Reşiţei. Organizatorii sunt Asociaţia Bike Attack Reşiţa, Primăria Reşiţa şi Radio România Reşiţa.

—————————-

Participanții la METAL ENDURO au început să sosească în municipiul Reșița! Punctul de reunire este centrul orașului, la SkatePark-ul din zonă. Vineri, bikeri sosiți din mai multe colțuri ale țării și ale lumii, au în program antrenamente libere, fiecare concurent având  posibilitatea să-și aleagă traseul pe care dorește să-l parcurgă pentru a-l cunoaște.

La ora 16.00 se vor întâlni cu toții în centrul orașului, organizatorii oferindu-le pachetele de cursă, concurenților de la clasele CNE, EMBA și Hobby.

Este cel mai important eveniment de acest gen pentru România şi pentru Europa de Est şi zona balcanică. METAL ENDURO, pe lângă faptul că este etapă de calificare în Campionatul Mondial, este şi etapă în Campionatul României şi în Cupa României. De asemenea cu acest prilej are loc o rundă în Campionatul Naţional de Trial Mountainbike, ce nu a mai fost la Reşiţa de mai bine de 10 ani. Trialul este spectacol pe biciclete, peste tot felul de obstacole,caroserii de maşini,role de cabluri, buşteni etc.

Concursul se va desfășura sâmbătă, 6 și duminică, 7 octombrie , cu începere de la ora 9.00, pe diferitele trasee din împrejurimile Reșiței.

Organizatorii sunt Asociația Bike Attack Reșița, Primăria Reșița și Radio România Reșița.

————————————

La Reşiţa va avea loc în această săptămână o nouă ediţie, a 6-a a competiţiei de mountainbike METAL ENDURO. Anul acesta concursul va avea loc de-a lungul a două zile, în care se vor desfăşura mai multe probe speciale.

Detalii are unul dintre organizatori, Cătălin Gavrilă, preşedintele Asociaţiei Bike Atack Reşiţa:

”Este la a 6-a ediție anul acesta, anul trecut am serbat ”cincinalul”, dar în 2018 organizăm o ediție specială pentru că etapele sunt unele de calificare pentru etapele mondiale de  mountainbike enduro. Cei care câștigă la Reșița au șansa să participe în Campionatul Mondial de Mountainbike Enduro. Este un lucru foarte important, este cel mai important eveniment de acest gen pentru România și pentru Europa de Est și zona balcanică. Și e minunat că se întâmplă la Reșița, nu în altă parte,pe potecile pe care noi le-am construit, cum glumeam noi, cu sapă și sudoare. înseamnă foarte mult pentru Reșița pentru că orașul va fi promovat atât intern, dar mai ales internațional. METAL ENDURO va aduce lume foarte importantă de pe scena moountainbike-ului enduro.Pe lângă faptul că este etapă de calificare în Campionatul Mondial este și etapă și în Campionatul României și în Cupa României și, în plus, anul acesta avem și etapă în Campionatul Național de Trial Mountainbike, ce nu a mai fost la Reșița de mai bine de 10 ani. Trialul este spectacol pe biciclete, peste tot felul de obstacole,caroserii de mașini,role de cabluri, bușteni etc. Asta se va întâmpla în centrul Reșiței, acolo unde împreună cu Radio Reșița și Primăria Reșița am pregătit un programa variat, inclusiv concerte, pentru reșițeni, dar și pentru participanți. ”  

Cei mai buni bikeri din Europa vin la Reșița să participe la o etapă internațională de mountainbike enduro, sâmbătă, 6 și duminică, 7 octombrie. Numărul de participanți este limitat la 140. Miercuri, 3 octombrie se încheie înscrierile. Până acum s-au înscris bikeri din: România, Republica Moldova, Ungaria, Austria și SUA.

Vineri 5.10.2018

10:00 – 18:00 Antrenamente libere

16:00 – 19:00 Preluarea pachet cursă clasele CNE, EMBA si Hobby (locaţie zona P-ta 1 Decembrie 1918)

Sâmbătă 6.10.2018

09:00 – 16:00 Preluarea pachet cursă clasa Hobby (locaţie zona P-ta 1 decembrie 1918)

09:30 Start general ziua 1 (locaţie zona P-ta 1 Decembrie 1918)

10:45 Start PS1 – PS6care-i5

12:15 Start PS2 – drigloVĂŢ

13:15 Start PS3 – Uzina

14:45 Start PS4 – Canada

16:00 Concurs Trial – Etapa #3 CNT (zona P-ta 1 Decembrie 1918)

17:00 Închiderea mansei din ziua 1 METAL Enduro.

17:30 Afişarea timpilor pentru ziua1 (locaţie zona P-ta 1 Decembrie 1918)

17:40 Final concurs Trial

18:00 Concert: Northern Revival – Serbia, Amala -Serbia/Romania, Red Flame – Romania (locaţie zona P-ta 1 Decembrie 1918)

Duminică 7.10.2018

09:30 Start general ziua 2 (locaţie zona P-ta 1 Decembrie 1918)

10:25 Start PS5 – Cioara

11:55 Start PS6 – InVAT

12:55 Start PS7 – Fluturelu

14:20 Start PS8 – Poezie

17:00 Închiderea cursei şi finiş general METAL Enduro.

17:30 Afişarea timpilor pentru ziua a 2-a şi a clasamentului general CNE #4 METAL Enduro – EWS Qualifier 2018 .(locatie zona P-ta 1 Decembrie 1918)

17:40 Premierea (locatie zona P-ta 1 Decembrie 1918).

Radio România Reșița este partener oficial media al evenimentului. În centrul orașului va fi instalat un infochioșc, unde vor fi oferite informații despre desfășurarea concursului. Publicul reșițean este așteptat atât în centrul orașului, cât și în zonele unde au loc aceste curse spectaculoase.

Bike Attack Reșița a organizat în 2013 primul concurs de enduro din România. În 2017, concursul aflat în calendarul Cupei Naţionale de Enduro a avut două etape şi 8 trasee.

SURSA foto/video: http://www.metal-enduro.ro

Cristina Corocan