Traian Roşu: Gestionarii fondurilor de vânătoare sunt obligaţi să amenajeze camere frig!

522

Cota de vânătoare la mistreţi a fost suplimentată recent, prin ordin de ministru, cu câteva zeci de exemplare, pentru următoarele 3 luni, privind aplicarea măsurilor de combatere a pestei porcine africane.

Traian Roşu – şeful serviciului vânătoare şi salmonicultură din cadrul Direcţiei silvice Caraş-Severin pentru Radio Reşiţa:

Cotele de intervenție pentru mistreți se realizează în termen de 90 zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, adică din 15 septembrie şi până la sfârşitul lunii noiembrie 2018   în toate fondurile cinegetice neafectate de virusul pestei porcine africane prin metodele de vânătoare prevăzute de Ordinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Traian Roşu – şeful serviciului vânătoare şi salmonicultură din cadrul Direcţiei silvice Caraş-Severin a precizat pentru Radio Reşiţa că, metoda de extragere a mistreţilor sunt cele la pândă şi dibuit, iar gestionarii fondurilor de vânătoare sunt obligaţi prin lege să amenajeze camere frig pentru păstrarea carcaselor eviscerate până la sosirea examenului sanitar-veterinar, în urma probelor prelevate de medicii veterinari de circumscripţie.

În Caraş-Severin situaţia camerelor frig lasă de dorit. Traian Roşu a mai spus că, Ocoalele Silvice din cadrul Direcţiei silvice Caraş-Severin găzduiesc astfel de încăperi, problema mare este la sediile cluburilor AJVPS care nu au astfel de locaşe. Contactat telefonic, directorul AJVPS Caraş-Severin, Mircea Ciobanu a declarat pentru Radio Reşiţa că, măsurile trebuie aplicate de DSVSA, fapt infirmat de directorul instituţiei, medicul veterinar Nicolae Crista.

Vom reveni cu informaţii!

(Hardy Cvoica)