Traseele pedestre europene, E3 şi E8 promovează activ turismul în Caraş-Severin

469

Traseele pedestre europeene E3 şi E8 – surse importante de promovare a turismului cărăşean, este una din temele dezbătute joi, 28 septembrie de Ziua mondială a turismului în cadrul unui simpozion de profil susţinut la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa.

Pentru Radio Reşiţa prof. univ. dr. Gheorghe Popovici – cadru didactic la specializarea: economia comerţului, turismului şi serviciilor, specialist în turism:

“Căile de a arăta ce are Caraş-Severinul este şi aceea de a ne integra în traseele europene. La nivelul Europei în momentul de faţă sunt 12 trasee şi ceea ce este important pentru noi cei din Caraş-Severin sunt traseele numărul 3 şi numărul 8 care trec prin judeţul nostru şi oferă posibilitatea de a vedea atât frumuseţile naturale cât şi cele culturale. Traseul european 3, după ce parcurge partea de Europa din Spania până în Ungaria, intră la Oradea în ţara noastră şi cei 650 de km sunt parcurşi până la Porţile de Fier. Este important că noi în judeţul Caraş-Severin acest traseu l-am marcat cu ajutorul voluntarilor şi al iubitorilor de drumeţie. Sper ca şi traseul european numărul 8 să treacă prin judeţul nostru aşa cum este prevăzut, în sensul că intră pe la Sighetul Marmaţiei, parcurge Carpaţii pe partea Orientală-Meridională, intră în zona Retezatului la noi şi de la Poiana cu peri din Munţii Godeanu – Poiana Lungă din Munţii Cernei, ajunge la Băile Herculane de unde trece pe partea Munţilor Mehedinţi la Iloviţa şi Porţile de Fier. Avem 250 de km pe traseul numărul 3 în Caraş-Severin şi 100 de km, sper chiar mai mulţi pe traseul numărul 8”.    

Gheorghe Popovici a mai spus că, este foarte importantă marcarea acestor trasee pentru că ele conduc la revigorarea turismului din vestul ţării şi în special al celui din regiunea Banatului de Munte. (Hardy Cvoica)