Balonul de aur va fi decernat în luna cadourilor

59

A 63-a ediţie a Balonului de Aur, cel mai preţios premiu individual pentru un fotbalist, va avea loc la Paris pe 3 decembrie, în timp ce finaliştii vor fi cunoscuţi pe 8 octombrie, a anunţat luni France Football, organizatoarea galei.

Pentru prima oară, în 2018, se va acorda un trofeu pentru cea mai bună jucătoare şi Trofeul Kopa, rezervat celui mai bun fotbalist Under-21. Câştigătorii Balonului de Aur, la masculin şi feminin, vor fi desemnaţi în urma unui vot în rândul jurnaliştilor. Cel mai bun jucător sub 21 ani va fi ales de cei 33 laureaţi ai Balonului de Aur, aflaţi în viaţă, printre care se numără Dennis Law, Franz Beckenbauer, Michel Platini, Jean-Pierre Papin, Marco van Basten, Zinedine Zidane, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo etc.

Kylian Mbappe, campion mondial cu Franţa, pare marele favorit la acest trofeu nou.

Ceremonia Balonului de Aur va fi transmisă în direct în peste 120 de ţări, de la Paris, începând cu ora 21,45 (ora României).

Finaliştii pentru cele trei premii vor fi anunţaţi pe 8 octombrie, simultan de L’Equipe şi France Football.

Între 2010 şi 2016, France Footbal şi FIFA au decernat în comun un singur premiu pentru cel mai bun jucător al planetei. După 2016, FIFA şi-a resuscitat propriile premii, care sunt decernate în urma unui vot în rândul fanilor, căpitanilor de naţionale, selecţioneri şi jurnalişti.

Premiile The Best ale FIFA vor fi decernate luni 24 septembrie la Londra, iar cei trei finalişti sunt Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah şi Luka Modric. Croatul, vicecampion mondial şi câştigător al Ligii Campionilor, a fost deja desemnat cel mai bun fotbalist de către UEFA pentru sezonul trecut.