La Mehadia, noul an școlar a început cu închiderea unor unități de învățământ!

648

Noul an școlar nu a început cu bucurie pentru unii dintre copiii și elevii structurilor Liceului tehnologic NICOLAE STOICA DE HAȚEG din comuna Mehadia, ale căror școli sau grădinițe s-au închis, fiind nevoiți să facă naveta la instituțiile de învățământ din centrul de comună.

“Structura școlară s-a modificat ca urmare a numărului redus de elevi și preșcolari! Spre deosebire de anul trecut, am fost nevoiți ca să nu mai funcționăm ca și școală primară în localitatea Plugova, fiind un număr foarte redus de elevi la nivel primar, iar în satul Globurău am fost nevoiți să nu mai putem funcționa cu grupa de grădiniță, fiind un număr foarte redus de preșcolari! Probabil că această problemă e general valabilă la nivel de țară… și la noi populația școlară este într-o continuă scădere, așa că suntem nevoiți să luăm aceste măsuri!

Pentru elevii de la nivelul primar din localitatea Plugova le asigurăm transportulîn fiecare dimineață și la orele 12.00 sau 13.00, după caz, când termină ei programul, cu microbuzul școlar, care ne deservește de ani buni și pe care am încercat să-l reparăm, să fie la nivel bun pentru a deservi toată această necesitate de transport! Cu copiii preșcolari din localitatea Globurău nu am reușit să găsim până acum o soluție de transport, a rămas că părinții se vor descurca în principiu, fiind doar doi preșcolari, este destul de greu să le asigurăm noi transportul!”, ne mărturisește prof. Viorel Iancuța – directorul Liceului tehnologic NICOLAE STOICA DE HAȚEG din comuna Mehadia.

Paul-Sever SMADU