Peste 200 de biciclişti de toate vârstele îmbrăcaţi cu cele mai frumoase straie populare sau cu ia românească, au răspuns invitaţiei lansate de Radio Reşiţa şi au colorat municipiul Reşiţa.

Cea de-a doua ediţie #SkirtBikeReşiţa a debutat tot în centrul civic, însă de data aceasta  a fost acompaniată de Fanfara din Coştei, Serbia. Traseul a rămas neschimbat ca şi la prima ediţie #SkirtBike: Centru- Govândari-Lunca Bârzavei-Centru. Bineînţeles n-au ratat deja tradiţionala sesiune foto la Muzeul de Locomotive.

 

 

 

O zi extrem de caldă de toamnă în care copii, tineri şi mai puţin tineri au pedalat şi au transformat din nou Reşiţa într-un oraş care promovează mijloacele alternative de transport şi mişcarea, dar şi portul românesc, unul dintre cele mai frumoase din lume şi o parte din istoria noastră.

……………………………………………….

Vineri, 21 septembrie 2018

Toamna ciclistică în Banatul Montan este una bogată. Vineri,21 septembrie de la ora 16.00 în Reșița vă așteptăm să participați la cea de a doua ediție a evenimentului SkirtBike, organizat de Radio Reșița și Asociația Bike Atack din municipiu. Cu acest prilej dorim să marcăm Săptămâna Europeană a Mobilității și Ziua fără mașini. Organizația BikeAttack Reșița ne este alături, ca de fiecare dată. Are detalii reprezentantul acesteia, Cătălin Gavrilă:

”Avem o toamnă plină de evenimente ciclistice, o toamnă bogată la Reșița și începem cu SkirtBike, eveniment ce are loc vineri, 21 septembrie! Sunt invitate toate femeile să participe și să vină pe bicicletă, dar în același timp și bărbații pentru că serbăm Ziua Europeană fără mașini și Săptămâna Europeană a Mobilității. Dorim să promovăm mijloace de transport alternative, soluții la aglomerările din zonele urbane, dar în același timp și să promovăm valorile tradiționale românești. Alături de echipa Radio Reșița, promovăm portul național, ia românească, pentru a nu se pierde în acest secol în care lucrurile se derulează cu rapiditate, se schimbă foarte repede. Ce poate fi mai frumos și mai plăcut decât să ne relaxăm pe biciclete îmbrăcați în straie naționale, făcând ceva frumos pentru minte și suflet.”

Skirt Bike Reșița 2018, ediția de toamnă va începe vineri, 21 septembrie, la ora 16.00, în centrul municipiului. Va avea loc o paradă a costumelor populare pe bicicletă pe traseul Centru – Cartier Lunca Bârzavei şi retur.