Peste 80% din primăriile din Caraş-Severin au amenajamente pastorale la zi

128

Subvenţia pentru păşuni şi fâneţe, de la APIA, poate fi pierdută anul acesta de mai multe localităţi din Caraş-Severin.

Şi asta pentru că, pentru a încasa subvenţiile amenajamentele pastorale au devenit obligatorii. Deţinătorii şi utilizatorii de păşuni şi pajişti naturale vor primi sprijin financiar pe suprafaţă doar dacă pentru acestea vor întocmi amenajamente pastorale avizate de către Directia pentru Agricultură.

Pavel Nefir – adjunctul instituţiei, a precizat pentru Radio Reşiţa că până în august 2018, 63 de primării din cele 77 din judeţ au reuşit să realizeze amenajamentele pastorale, iar alte 14 nu au nicimăcar începute respectivele documentaţii, dar în ansamblu Caraş-Severin este pe primele locuri în ţară, faţă de alte judeţe ale României, având realizate amenajamentele în procent de 82% a mai spus acesta:

Amintim că, de la începutul anului, proprietarii de terenuri sau cei care au dreptul oficial de a le folosi, trebuie să le întreţină corespunzător, prin păşunat sau cosire sistematică, pentru că de la anul amenajamentele pastorale sunt obligatorii.

Pavel Nefir a mai spus că, suprafaţa de păşuni din Caraş-Severin este de 167.839 de hectare, iar cea de fâneţe naturale de 77. 506 hectare. (Hardy Cvoica)