[FOTO-VIDEO] Campania Let s Do It România, un succes în Caraș-Severin! Radio Reşiţa s-a implicat activ

257

Coordonatorul proiectului la nivel judeţean, Laszlo Kokovic, reprezentant al Direcției Silvice din Caraș-Severin a subliniat că această campanie a fost un real succes. Le-a mulțumit  tuturor voluntarilor implicați, școlilor, ocoalelor silvice, parcurilor naționale, asociațiilor – ONG-uri, companiilor.

”A fost o mobilizare fără precedent în județ, atât în orașe, cât și în comune. Excepție au făcut câteva primării, care nu s-au implicat în proiect. Aproape 3000 de persoane s-au implicat activ și au fost colectați 5175 saci cu deșeuri, 3 camioane cu moloz, resturi din construcții. A fost o acțiune de amploare, unică pentru județul Caraș-Severin ca număr de persoane implicate. Am colectat multe deșeuri în urma nesimțirii unora ”, a subliniat Laszlo Kokovic.

——————————-

O echipă de la Radio Reşiţa a răspuns prezent şi s-a alăturat astăzi zecilor de voluntari care au făcut curăţenie în zona lacului Secu, în cadrul campaniei Let s Do It România!

Proiectul, coordonat la nivel judeţean de Laszlo Kokovics, nu ne-a lăsat indiferenţi, cu atât mai mult cu cât Radio Reşiţa a avut o campanie similară, intitulată „Lasă ceva în urma ta, dar nu gunoaie!”.

Şi de această dată, cu ajutorul câtorva zeci de iubitori ai naturii au fost adunaţi mai mulţi saci de gunoaie abandonate de cetăţeni în zona de agrement cuprinsă între Tabăra Râul Alb şi platoul Secu.

Laura Sgaverdea, managerul Radio Reşiţa:

„Suntem surprinşi de cantitatea mare de deşeuri găsite aici, dar sper să reuşim să-i sensibilizăm pe cei care nu se gândesc ce distrug, lăsând în urma lor tot felul de gunoaie şi resturi. Chiar nu înţeleg ce se întâmplă cu oamenii aceştia, care se bucură de natură, dar o distrug prin comportamentul lor. Sper ca toţi cei implicaţi în Let s Do It România să poată da un exemplu de civilizaţie!”

Peste 165 de saci de gunoi au fost adunați în doar câteva ore din zona Șură, de la pensiunea Brândușa, în jos pe malul lacului Secu.

Brândușe sau gunoaie, ce doriti sa găsiți atunci când va reintoarceți in natura?

Doar în zona respectivă au activat zeci de voluntari, de la Direcția Silvică din Caraș-Severin, o parte din echipa Radio Reșița, copii beneficiari ai serviciilor Fundației Humanitas Pro Deo, reprezentanți ai Asociației Prietenii Munților Reșița, adulți din comunitatea de bicicliști din Caraș-Severin, pasionați de cicloturism.

Gunoaiele au fost colectate de către Societatea Brantner.

(Cristina Corocan)