A murit Ivonne Ghiță, vocea inconfundabilă care a făcut generații de români să se îndrăgostească de patinaj artistic

202

Ivonne Ghiță, vocea care a însoțit ani transmisiunile Eurosport de patinaj artistic și atletism, s-a stins din viață la 50 de ani, după o luptă crâncenă cu o boală incurabilă. Anunțul trist a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a postului.

Dragi prieteni,

Cu adâncă și profundă durere, în această seară, echipa Eurosport și-a luat adio de la colega și prietena Ivonne Ghiță. Boala a învins și Ivonne s-a stins din viață. Din 2004 alături de noi, Ivonne a fost vocea inconfundabilă a sporturilor ”artistice”, a programelor olimpice și a multor competiții transmise de Eurosport. Am pierdut un comentator de bază, dar mai ales una dintre cele mai plăcute personalități din redacția noastră.
Ivonne, să-ți găsești liniștea eternă!“, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Absolventă a Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, Ivonne Ghiță s-a aflat şi la microfonul Televiziunii Române.  Regretata jurnalistă a fost în acelaşi timp şi vocea canalului Digi Life, încă de la lansare, în octombrie 2012.

Aceasta nu este singura pierdere din acest an pentru Eurosport. În luna iulie, Marius Ancuţa, unul dintre cei mai iubiţi comentatori sportivi din România, a încetat din viaţă la 50 de ani. Un pionier al snookerului din România, Ancuţa a fost în ultimele decenii şi unul dintre cei mai buni jucători din ţară. Cel mai mare break al său a fost de 72 de puncte, impresionant pentru nivelul de la noi. Cel mai bun rezultat internaţional a fost calificarea în 16-imile Openului Austriei, în 2008 şi 2012. Pe plan intern a fost vicecampion în 2011 şi 2012.

Odihnă veşnică!