Uraganul coşmar se apropie de coastele SUA: Peste un milion şi jumătate de oameni au fost evacuaţi!

177

Preşedintele Donald Trump le-a transmis americanilor o serie de avertismente pentru a se pregăti de venirea uraganului Florence, care creşte tot mai mult în putere, pe măsură ce se apropie de ţărmul american.

Se anunţă una dintre cele mai periculoase furtuni care au lovit coasta de est”, a scris preşedintele american pe Twittter.

Florence este, în prezent, uragan de categoria patru, ceea ce înseamnă că vântul atinge şi 220 de kilometri pe oră. Peste un milion de americani au primit ordin de evacuare şi 800 de soldaţi din Grada Naţională au fost deja mobilizaţi.

Prognoza arată că Florence va ajunge pe ţărmul american joi seara.

Aşadar, uraganul ″coșmar” va ajunge, la sfârșitul zilei de joi, pe coasta de est a Statelor Unite. “E pericol de inundații extreme”, avertizează oficialii americani, în frunte cu președintele Trump. Și le cer oamenilor să nu ignore atenţionările.

După o serie de avertismente scrise pe Twitter, președintele s-a adresat americanilor printr-un mesaj video, pentru a sublinia pericolul ce vine odată cu uraganul Florence. Trump avea lecţia învăţată, după ce i-a chemat, în Biroul Oval, pe șeful Agenţiei pentru situaţii de urgenţă şi pe secretarul Securităţii interne ca să le explice, pe hartă, cum vine uraganul Florence. De asemenea, preşedintele a fost informat despre evacuări şi pregătirile echipelor de intervenție.

În unele locuri, cantiatea de precipitaţii ar putea fi de ordinul sutelor de litri pe metru pătrat – au avertizat oficiali Agenţiei federale pentru mangementul situaţiilor de urgenţă.

Potrivit centrului naţional de monitorizare a uraganelor, Florence este acum la categoria patru – cu doar o treaptă mai jos decât cel mai mult posibil.