Facilitarea accesului auto în două cartiere din Arad rămâne o problemă

73

Întâlnire cu factorii decizionali pe tema accesului în cartierele Via Carmina şi Europa din municipiul Arad.

Astăzi, 12 septembrie, la iniţiativa Prefectului Judeţului Arad, Florentina Horgea, a avut loc o nouă întâlnire pentru reglementarea accesului auto a celor două cartiere cu DN 7.

Problema nu a fost soluţionată deşi în data de 07.08.2018 cei doi dezvoltatori s-au angajat să prezinte un studiu de fezabilitate conţinând două soluţii tehnice pentru deblocarea situaţiei existente în teren. Până la această dată nu a fost prezentată nicio soluţie, deşi au avut loc mai multe întâlniri comune cu reprezentanţii Primăriei Vladimirescu. Drept urmare, s-a stabilit termenul limită de 25 septembrie pentru a fi prezentată fie o soluţie comună, fie una separată, pentru a facilita accesul auto în cele două cartiere.

Încă din data de 7 august 2018, reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Arad şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara au stabilit restricţiile necesare pentru un trafic în condiţii de siguranţă pe porţiunea de drum aferentă celor două cartiere rezidenţiale.
O măsură temporară care urmează să fie apilcată va fi solicitarea unor echipaje de poliţie rutieră în zonă pentru dirijarea traficului în special în orele de vârf.

La fel ca la întâlnirea din luna august, astăzi au fost prezenţi, pe lângă reprezentanţii dezvoltatorilor celor două cartiere, şi pirmarul comunei Vladimirescu, Ioan Crişan, respectiv directorul general al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Cristian Ispravnic.
Prefectul judeţului Arad Florentina Horgea, a mai precizat : „Aşa cum am promis, problema accesului în cartierele rezidenţiale Via Carmina şi Europa ne preocupă în mod deosebit, drept care vom face tot ce depinde de noi pentru deblocarea situaţiei cu care se confruntă locuitorii din zonă. Implicându-ne în mod constant, sunt sigură că lucrurile se vor rezolva, până la urmă, dezvoltatorii trebuind să înţeleagă că o astfel de situaţie nu poate să treneze la nesfârşit.” – Florentina Horgea, Prefectul Judeţului Arad.

(Răzvan Todor)

Sursa foto: aradon.ro