Tricolorii au obținut un egal important la Belgrad

252

Naţionala de fotbal a României şi reprezentativa Serbiei au terminat la egalitate, 2-2 (0-1), luni seara, pe Stadionul ”FK Partizan” din Belgrad, în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor.

Aleksandar Mitrovic (26, 63) a marcat golurile gazdelor, în timp ce pentru echipa României au înscris Nicolae Stanciu (48 – penalty) şi George Ţucudean (68).

Tricolorii au făcut un joc mult mai bun decât cel de vineri cu Muntenegru (0-0, la Ploieşti) şi au obţinut un rezultat foarte important, în faţa unei echipe solide, care a participat la Cupa Mondială din Rusia.

Selecţionerul Cosmin Contra a făcut nu puţin de şase modificări faţă de partida cu Muntenegru, printre cei introduşi ca titular fiind şi debutantul Denis Drăguş.

România a avut primele acţiuni ofensive în min. 7, când la capătul unui contraatac, Chipciu a tras pe lângă poartă din cădere, iar apoi Ţucudean a şutat din unghi pe lângă ţintă.

Imediat, Serbia a avut o mare oportunitate de a deschide scorul (8), Mitrovic reluând cu capul după cornerul lui Ljajic, însă Tătăruşanu a respins în transversală.

Serbia a avut iniţiativa în continuare şi Milinkovic-Savic (25) a trecut pe lângă gol, reluând cu capul pe lângă poartă.

Gazdele au marcat în min. 26, când şutul lui Kolarov a fost respins de Tătăruşanu, iar Mitrovic, aflat la pământ, a împins mingea în plasă cu toată opoziţia fundaşilor.

Pe finalul primei reprize, tricolorii au dat o replică mai consistentă. Stanciu a executat bine o lovitură liberă (38), dar Ţucudean nu a reuşit să devieze balonul. România putea intra la egalitate la pauză, dar şutul lui Chipciu (45) din marginea careului a fost deviat de Kolarov în bara transversală.

România a început mult mai motivată repriza secundă şi a reuşit egalarea la scurt timp: Chipciu, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei noastre, a fost faultat în careu de Kolarov, iar Stanciu a transformat penalty-ul acordat (48).

Debutantul Drăguş a avut o acţiune personală, dar aceasta s-a încheiat cu un şut pe lângă poartă (59).

Serbia a revenit în ofensivă, dar masivul Mitrovic (60) a şutat peste poartă de la 20 de metri. Atacantul sârb a reuşit să aducă echipa gazdă în avantaj în min. 63, când a preluat în careu şi a şutat dintre trei jucători, Manea, Bălaşa şi Anton.

Echipa României nu s-a resemnat, iar Stanciu a fost aproape de gol (68), însă şutul său a fost deviat de Spajic aproape de gol. La cornerul care a urmat, executat de Stanciu, Ţucudean a şutat la colţul scurt şi a restabilit egalitatea, 2-2 (68).

Serbia a căutat golul victoriei, dar Tătăruşanu a fost la post la şutul lui Tadic (70), Mitrovic a reluat alături cu capul din centrarea lui Prijovic (83), iar apoi Prijovic (85), bine găsit de Mitrovic în careu, a reluat peste poartă.

România putea da lovitura la Belgrad, însă portarul Dmitrovic a respinsa salvator de la colţul scurt şutul lui Mitriţă (90).

Ultima ocazie a partidei a fost semnată de Matic (90+5), al cărui şut de la 30 de metri a fost reţinut în doi timpi de Tătăruşanu.

România va juca următoarele meciuri din Liga Naţiunilor luna viitoare, cu Lituania în deplasare (11 octombrie) şi cu Serbia acasă (14 octombrie).

Au evoluat echipele:
Serbia: 1. Marko Dmitrovic – 2. Antonio Rukavina, 5. Uros Spajic, 13. Milos Veljkovic, 11. Aleksandar Kolarov (căpitan) – 6. Nemanja Maksimovic, 14. Sasa Lukic (21. Nemanja Matic, 71) – 22. Adem Ljajic (8. Aleksandar Prijovic, 77), 20. Sergej Milinkovic-Savic (17. Filip Kostic, 64), 10. Dusan Tadic – 9. Aleksandar Mitrovic. Selecţioner: Mladen Krstajic.
Rezerve neutilizate: 12. Predrag Rajkovic, 23. Nikola Vasiljevic – 3. Milan Rodic, 4. Nikola Milenkovic, 7. Andrija Zivkovic, 15. Jagos Vukovic, 16. Nenad Krsticic, 18. Nemanja Radonjic.
România: 12. Ciprian Tătăruşanu – 4. Cristian Manea, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 5. Mihai Bălaşa, 11. Nicuşor Bancu – 15. Paul Anton, 18. Răzvan Marin – 7. Alexandru Chipciu (9. Dorin Rotariu, 90+4), 23. Nicolae Stanciu, 21. Denis Drăguş (20. Alexandru Mitriţă, 61) – 19. George Ţucudean (13. Claudiu Keşeru, 82). Selecţioner: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niţă – 2. Romario Benzar, 3. Alin Toşca, 6. Tudor Băluţă, 8. Adrian Stoian, 10. Alexandru Maxim, 14. Constantin Budescu.

Arbitru: Vladislav Bezborodov; arbitri asistenţi: Valeri Dancenko, Maksim Gavrilin; arbitri asistenţi adiţionali: Aleksei Eskov, Kiril Levnikov; arbitru de rezervă: Dmitri Mosiakin (toţi din Rusia)
Cartonaşe galbene: Chipciu (42), Kolarov (47), Tătăruşanu (85), scrie Agerpres.ro

————————

Azi, de la 21:45, România joacă a doua partidă din Liga Naţiunilor. ”Tricolorii” vor înfrunta Serbia, la Belgrad, iar Cosmin Contra va face patru modificări în echipa de start faţă de debutul cu Muntenegru.

Tricolorii au vizitat şi tarabele cu “amintiri” din Belgrad, însă toţi sunt de acord că cel mai preţios suvenir ar fi reprezentat de o victorie obţinută în Serbia.

În aşteptarea partidei din această seară, jucătorii naţionalei au ieşit la o scurtă plimbare de relaxare în apropierea hotelului unde sunt cazaţi. Mai mulţi jucători au profitat de ocazie pentru o sesiune de shopping într-un Mall, în timp ce alţii au preferat să ia loc la cafenelele din apropierea complexului comercial. Printre ei şi tinerii Tudor Băluţă şi Denis Drăguş, de la Viitorul.

Două modificări sunt forţate de accidentări, în timp ce alte două sunt ca urmare a evoluţiei modeste din meciul cu Muntenegru. Astfel, în locul accidentaţilor Chiricheş şi Pintilii vor intra Bălaşa şi Răzvan Marin, proaspăt revenit după o suspendare. De cealaltă parte, în tabăra jucătorilor care au dezamăgit în partida de Ploieşti intră Keşeru şi Maxim. Contra a decis să-i schimbe cu Ţucudean şi Paul Anton, urmând ca Nicolae Stanciu să fie trecut pe o poziţie mai avansată, după cum scrie Gazeta Sporturilor.

Partida dintre Serbia şi România, din Liga Naţiunilor, este programată luni, la ora 21.45, pe Stadionul Partizan din Belgard, în etapa a II-a a Grupei 4 a Ligii C a Ligii Naţiunilor. În primul meci, tricolorii au remizaţ vineri, scor 0-0, cu Muntenegru, la Ploieşti.