ZILELE ORAȘULUI BĂILE HERCULANE – în această seară, ultimul bal!

677

În Parcul Central al stațiunii de pe au continuat astăzi manifestările din cadrul ZILELOR ORAȘULUI BĂILE HERCULANE, care adună în Centrul Istoric al stațiunii un mare număr de localnici, turiști, dar și foarte mulți participanți din zonele apropiate!

Prima parte a zilei a fost liniștită, orașul trezindu-se mai greu la viață după o seară intensă pe toate planurile, însă odată cu orele prânzuri a început și forfota la standurile expoziționale din zona Parcului Central! Oamenii poposesc la toate standurile, indiferent ce mărfuri sunt la vânzare – de la îmbrăcăminte și încălțăminte la obiecte religioase, lucrări de artizanat și chiar echipament militar! La mare căutare au fost, totuși, standurile cu produse alimentare, fumul grătarelor planând deasupra Parcului Central, arătând că e mult de lucru de-o parte și de alta a standurilor! Chiar dacă nu era aglomerația din cursul serii, locurile la mese au fost ocupate de cei care doreau să guste din diferitele preparate din carne de vită, porc, pui sau pește, desertul fiind asigurat de gogoți, clătite, dar și alte dulciuri care se găsesc din plin acum!

Grătarul merge binișor, sperăm astăzi să meargă mai bine! Avem purceluș la proțap, coaste la proțap, scăriciă, mici, ceafă… avem niște preparate speciale la proțap, niște ruladă de purcel! Toată marfa e adusă de la Timișoara… nu fac nimic din timp, la mine totul se face pe loc!…. Toate aceste preparate din carne merg bine unse cu răchie : Cea mai bună e răchia de prună! Locuiesc în Luncavița și am fost invitat la Rugă la Herculane cu țuică de prună, de măr, de pară, de cireașă, de gutuie… afinată, vișinată… Sunt și clienți, mai după-masă când e timpul de petrecere! Când vine muzica, atunci merge și răchia! Super de bună răchia de Luncavița! Am luat și o brânză de Novaci și acuma brânză cu răchie și vedem… poate merge și o bere! Noi suntem un grup care în fiecare an venim în stațiune de Zilele Orașului! Este o atmosferă foarte frumoasă, sunt de toate, iar prețurile sunt acceptabile!

Spre seară numărul participanților crește simțitor, odată cu începerea spectacolului de muzică populară și cum astăzi este ultima dintre ZILELE ORAȘULUI BĂILE HERCULANE, în Parcul Central va veni foarte multă lume, mai ales că și vremea este foarte frumoasă pe Valea Cernei! Cei care vin cu mașina trebuie să știe că traficul rutier este restrcționat în Centrul Istoric, fiind deviar pe Strada Zăvoi și pe la KM 0 spre drumul de Baia de Aramă. Manifestările s-au desfășurat până acum fără probleme, ordinea fiin supravegheată de lucrătorii Poliției orașului Băile Herculane, Jandarmeriei, dar și punctului de lucru al ISU SEMENIC.

Paul-Sever SMADU