[FOTO] Daniel Botgros: ” Mulțumesc Radio România Reșița fiindcă ne-ați fost alături în promovare, în calitate de partenerii noștri media”

202

Se spune și pe drept cuvânt că nu zidurile fac o Universitate, ci spiritul ei și în această perioadă când se desfășoară  Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România, RomCon, în premieră la Reșița, la Universitatea Eftimie-Murgu din municipiu, atmosfera este benefică instituției și iubitorilor de literatură SF, dar și urbei de pe malul Bârzavei.

Manifestarea, aflată în cea de-a doua zi de desfășurare, a avut amprenta unei emoții speciale sâmbătă fiindcă jurnalistul și scriitorul Daniel Botgros și-a lansat cel de-al doilea roman: “Adam”.

Un public numeros a luat parte la eveniment, dar și dascăli din U.E.M.Reșița, precum și scriitori și poeți din țară și din Reșița.

Ca  întotdeauna prezent la toate manifestările culturale, Generalul (r) Adrian Marinescu ne-a mărturisit că rămâne un visător care citește și scrie, fiindcă orice carte este vis împlinit.

Autorul romanului “Adam”, Daniel Botgros, emoționat și împlinit, a ținut să mulțumească tuturor celor prezenți, dar și radioului reșițean pentru mediatizare, cum dealtfel a declarat și Prorectorul Universității Eftimie-Murgu, Christian Chioncel, care a subliniat fructuoasa colaborare dintre Radio România Reșița și Universitate.

 “Invit pe toți reșițenii să participe la aceste manifestări pentru că nu se întâplă în fiecare zi. Suntem bucuroși fiindcă am fost ajutați de Primăria Reșița, ca parteneri principali de U.E.M. Reșița, I.S.J. Caraș-Severin, Biblioteca Județeană Paul Iorgovici, sigur nu în ultimul rând Radio România Reșița care ne-a fost alături în promovare și ne va fi și pe mai departe sunteți și partenerii noștri media”, a declarat Daniel Botgros.

Managerul Bibliotecii Județene Paul-Iorgovicici, Clara Maria Constantin și-a arătat sprijinul și încrederea pentru tinerii din județ și municipiu,apreciind participarea lor și la această manifestare la atelierul creativ LEGOCREATION și la  concursul organizat de Asociația Română a Cluburilor și Autorilor de Science-Fiction – ARCASF, în parteneriat cu Primăria Municipiului Reșița, Inspectoratul Școlar al Județului Caraș-Severin și Biblioteca „Paul Iorgovici” Caraș-Severin: „Reșița peste 100 de ani”.
Au fost înscrise 16 lucrări pentru cele două secțiuni ale concursului care-și așteaptă câștigătorii.

Atmosfera cu o importantă încărcătură spirituală a  umplut culoarele instituției gazdă și cu siguranță duminică seara, la închiderea cele de-a 39-a ediții a Convenției naționale a cluburilor și autorilor de science-fiction din România, RomCon, amintiri plăcute vor duce cu ei invitații, dar și reșițenii care au participat la această manifestăre.

Anca Bica Bălălău