A început goana după rechizite în Reşiţa!

În acest sfârşit de săptămână părinții și elevii au început goana după rechizite. Marile magazine şi librăriile sunt pline, în municipiul Reşiţa!

Comercianții spun că printre cele mai bine vândute sunt, ca în fiecare an, caietele și articolele cu personaje din desene animate sau filme. Prețurile sunt însă pe măsură. Produsele imprimate cu fețele personajelor din povești sunt aproape de două ori mai scumpe decât cele obișnuite. Astfel, un penar echipat ajunge să coste și 80 de lei iar un ghiozdan cu imprimeu 3D, peste 200 de lei.

Iar lista rechizitelor nu se oprește aici. Caiete, creioane colorate, carioci, acuarele, truse de geometrie, pixuri sau stilouri sunt la mare căutare. Oferte sunt pentru toate buzunarele dar și pentru pretențiile celor mici. În final, bugetul alocat noului an școlar pornește de la 100 de lei și poate ajunge până la 500 de ron, spun părinții.

Peste 3.000 de pachete vor fi distribuite elevilor care învaţă în Caraş-Severin. În anul şcolar 2018-2019 beneficiază de rechizite şcolare în conformitate cu adresa Ministerului Educaţiei elevii din clasele pregătitoare până la clasele a opta. Toate pachetele cu rechizite au ajuns în magazia Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar distribuirea către unităţile de învăţământ se va face după începerea anului şcolar.

Daiana Roşca

 

De același autor

Related Articles