Novak Djokovic, în mare creștere de formă

78

Sârbul Novak Djokovic, fost număr unu mondial, şi japonezul Kei Nishikori se vor înfrunta în semifinalele turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după victoriile reuşite, miercuri, în sferturi, la New York.

Djokovic l-a întrecut cu 6-3, 6-4, 6-4 pe australianul John Millman (29 ani, 55 ATP), cel care îl învinsese în turul anterior pe elveţianul Roger Federer.

Meciul s-a desfăşurat în condiţii dificile, din cauza umidităţii foarte mari (75%), ambii jucători făcând multe erori neforţate, Djokovic 53, iar Millman 46. Sârbul a transformat doar patru din cele 20 de mingi de break pe care le-a avut, suficient însă pentru a câştiga meciul.

Sârbul de 31 de ani este în căutarea celui de-al 14-lea trofeu de Mare Şlem din carieră, iar dacă îl va obţine îl va egala pe americanul Pete Sampras, la două luni după ce a câştigat titlul la Wimbledon.

Djokovic (6 ATP), campion la Flushing Meadows în 2011 şi 2015, îl va înfrunta în semifinale pe Nishikori (19 ATP), care a trecut în cinci seturi de croatul Marin Cilic, numărul şapte mondial, cu 2-6, 6-4, 7-6 (7/5), 4-6, 6-4, după mai mult de patru ore de joc.

Nishikori (28 ani), fost număr patru mondial, va juca a treia lui semifinală de Mare Şlem, toate fiind la Flushing Meadows, dar prima după operaţia suferită la încheietura mâinii drepte, care l-a ţinut departe de circuit timp de şase luni.

Niponul şi-a luat la New York revanşa în faţa lui Cilic, cel care îl învingea în finală în 2014.

Djokovic are 14-2 în meciurile directe cu Nishikori, trei succese din cele 13 consecutive venind doar anul acesta.

Succesul Japoniei la US Open a fost completat şi de calificarea compatrioatei sale Naomi Osaka în semifinale la feminin, ea fiind prima jucătoare japoneză care ajunge în careul de aşi al unui turneu de Mare Şlem în ultimii 22 de ani.

În cealaltă semifinală masculină se vor înfrunta spaniolul Rafael Nadal, numărul unu mondial, şi argentinianul Juan Martin Del Potro, numărul trei mondial,scrie Agerpres.ro