[FOTO] Mircea Diaconu actorul, profesorul şi scriitorul în această seară de la ora 22:15, este invitatul emisiunii Boema

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor, în Anul Centenarului Marii Uniri, aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

Europarlamentarul român Mircea Diaconu, a organizat astăzi, la Bruxeles, împreună cu Platforma Unionistă “Acțiunea 2012″o manifestare intitulată “România şi Regiunile Istorice în Anul Centenar” dedicată celor 100 de ani de la Marea Unire şi prin care să se reconstituie în spirit pentru câteva momente, România Mare.

În exclusivitate pentru Radio România Reșița, Mircea Diaconu, actorul, profesorul şi scriitorul în această seară de la ora 22:15, este invitatul emisiunii Boema.

Teatrul este oglinda lumii încă din cele mai vechi timpuri și până astăzi și în oglinda aceasta Centenarul Marii Uniri trebuia pus sub vechiul criteriu: Cultura unește.

Mircea Diaconu a văzut lumina zilei pe 24 decembrie 1949, în localitatea musceleană Vlădești, din judeţul Argeș. A absolvit Liceul la Câmpulung Muscel în 1967 și IATC I.L. Caragiale din București în 1971. A debutat în 1970, la Teatrul Bulandra, cu Harfa de iarbă de Truman Capote. Mircea Diaconu este actor, scriitor și profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București, fost director al Teatrului „Nottara” din București.

Debutul în cinematografie a avut loc în 1971, cu filmul „Nunta de piatră”, după Ion Agârbiceanu, în regia lui Dan Pița. În 1972, a fost angajat, de către Liviu Ciulei, la Teatrul Bulandra, unde a rămas pâna în 1982, când a devenit actorul Teatrului Nottara. A fost primul actor din România care și-a dat demisia, devenind liber profesionist (1990), pentru ca apoi să revină în teatru ca angajat în 2001. A jucat în peste 30 de filme și în sute de roluri în spectacole de teatru, pe scenă, la radio și la televiziune.

În calitate de scriitor a debutat în anul 1977 cu volumul „Sugubina”, premiat de Uniunea Scriitorilor, în 1980, „La noi când vine iarna”, volum tradus în germană şi rusă şi în anul 1985 volumul de eseuri „Scaunul de pânză al actorului”.
Mircea Diaconu este unul dintre cei mai îndrăgiţi actori de teatru şi film din România care s-a impus printr-un stil original dând dovadă de profesionalism în toate rolurile pe care le-a împlnit pe scenă şi peliculă.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

 

Cele mai citite

Related Articles