[FOTO-VIDEO] Prima ediție a turneului internațional de baschet ”Cupa Reșița”, un succes!

907

UPDATE:

La Reșița s-a desfășurat sâmbătă, 8 septembrie turneul internațional de baschet Cupa Reșița, ediția I, organizat de Asociația Sportivă Baschet Club Lupii Dunării din Reșița, Primăria Reșița și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin.

Întrecerile au avut loc la sala de sport a Liceului Traian Vuia din Reșița, la trei categorii : Under 12 ani, Under 14 și seniori. Președintele Asociației Baschet Club Lupii Dunării, Miodrag Miloievici a vorbit despre organizarea acestui turneu inedit pentru municipiul de pe Bârzava:

Echipele clubului Valbon Arad au dominat prima ediție a turneului internațional de baschet Cupa Reșița

La toate categoriile de vârstă s-au impus baschetbaliștii de la Valbon Arad. La seniori locul doi a fost ocupat de formația Tanjm din Serbia, iar 3 de Drink Team Reșița. Președintele Asociației Baschet Club Valbon Arad,  Valeria Bondo a vorbit despre participarea la această competiție:

Organizatorii doresc să aibă continuitate cu această competiție, astfel că și-au propus să o includă pe programul de anul viitor al evenimentelor sportive internaționale organizate la Reșița.

——————-

La Reșița se va desfășura la finalul acestei săptămâni la turneul internațional de baschet Cupa Reșița, ediția I, organizat de Asociația Sportivă Baschet Club Lupii Dunării din Reșița, Primăria Reșița și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin.

Unul dintre reprezentanții Asociației Lupii Dunării și jucător în același timp, Marius Berinde a vorbit despre eveniment:

”Este un turneu internațional prin care se urmărește promovarea sportului și a baschetului, în special în rândul tinerilor reșițeni. Turneul se desfășoară pe mai multe categorii de vârstă: sub 12 ani, sub 14 ani și seniori. Și-au anunțat prezența 4 echipe la categoria de vârstă sub 12 ani: Lupii Reșiței,Valbon Arad,New Generation Timișoara și Partizan Bela Crkva din Serbia. De asemenea se vor întrece la categoria sub 14 ani: Lupii Reșiței,New Generation Timișoara și Lupii Moldova Nouă. La seniori se vor confrunta alte 4 formații: Drink Team Reșița, Valbon Arad, Lupii Moldova Nouă și Club C.A Tajm din Novisad.”

Turneul internațional de baschet Cupa Reșița, ediția I, va avea loc sâmbătă, 8 septembrie în sala de sport a Liceului Traian Vuia, de la ora 10.00.

Principalul organizator este Asociația Sportivă de baschet Lupii Dunării, care cuprinde echipele: Lupii Reșiței și Lupii Moldova Nouă. Turneul este dotat cu cupe și diplome pentru toate echipele, dar vor fi premiate în special câștigătoarele.

Marius Berinde: Este prima ediție de acest fel, o premieră pentru Reșița și sperăm să fie cât mai multe ediții!

”Îi invităm pe toți cei care doresc și le place sportul să asiste sâmbătă, 8 septembrie la aceste meciuri rezervate atât copiilor, cât și adulților. Se anunță o competiție interesantă pentru că participă și echipe din Serbia, unde baschetul este la un nivel foarte ridicat, iar noi sperăm să ne ridicăm la înălțimea lor”, a concluzionat Marius Berinde.

Cristina Corocan