Deva revine la parcările cu plată

parcare cu plataIntroducerea parcărilor cu plată în municipiul Deva va costa circa 420.000 de euro, potrivit unui studiu prezentat astăzi la sediul primăriei locale, autorităţile urmând să decidă dacă vor face investiţia din bugetul propriu sau vor concesiona acest serviciu public unei firme private.

În cadrul unei dezbateri publice referitoare la sistemul de management al parcărilor publice cu plată, autorităţile au menţionat că în calcul a fost luată modernizarea a peste 900 de locuri de parcare din 15 zone aglomerate ale oraşului. Plata parcării se va face prin SMS sau prin automate de taxare, care vor fi achiziţionate în cadrul proiectului. Conform calculelor preliminare, investiţia în pregătirea locurilor de parcare şi în implementarea sistemelor de plată va putea fi recuperată în circa cinci ani de zile, la un tarif de 1 leu pe ora de parcare.

În timpul şedinţei publice a mai fost prezentat un sistem de parcare etajat care permite ca pe o structură de cinci etaje, realizată din metal, să fie găzduite minimum 12 maşini. Investiţia într-o asemenea construcţie începe de la 125.000 de euro, iar structura metalică poate deveni funcţională în circa o lună de zile. O decizie privind acest sistem suprateran va fi luată după consultarea consilierilor locali.

Parcările publice din Deva au fost gratuite, în ultimii trei ani, după ce consilierii au renunţat la vechiul sistem de taxare pe bază de chitanţe.

De același autor

Related Articles