Voluntarii din Băile Herculane – ambasadorii proiectului BĂILE CULTURALE HERCULANE!

320

BĂILE CULTURALE HERCULANE au început luni în stațiunea de pe Valea Cerrnei cu întâlnirea organizatorilor și voluntarilor din zonă care se implică în derularea proiectului pe parcursul întregii săptămâni.

“Voluntarii care au venit astăzi sunt din Băile Herculane, urmează ca în zilele următoare să vină niște omuleți din București, să ne ajute și ei ca să putem face toate evenimentele așa cum ne dorim! Am discutat cu ei în mare despre program, le-am prezentat artiștii care urmează să vină și care vor fi task-urile care urmează. În principiu, noi dorim ca ei, fiind din Băile Herculane sau împrejurimi, să fie ambasadorii BĂILOR CULTURALE HERCULANE, să dea informația mai departe, să ajungă informația acolo unde trebuie, astfel publicul să poată să și beneficieze de aceste evenimente pe care noi le oferim! Le-am dat afișe pe care să le lipească în puncte cheie din Băile Herculane și Orșova, am vorbit cu ei să pregătim locațiile în care vor fi picturile murale, să pregătim locația în care va fi work-shop-ul lui HERCULANE PROJECT pentru construcția pavilionului și, în același timp, i-am pregătit pentru zilele în care vor urma conferințele invitaților noștri! Acolo va fi important să pregătim locațiile, să avem grijă de o bună desfășurare a evenimentului și, de asemenea, oamenii din jur să poată fi ghidați către această conferință!”, ne-a precizat Andreea Săsăran – managerul proiectului.

Proiectul BĂILE CULTURALE HERCULANE continuă mâine (marți 28 august) cu construcția unui pavilion în Zona Fabricii de pâine, care va fi realizat de HERCULANE PROJECT, dar și picturile murale care vor fi realizate artiști renumiți în domeniu Ion Barbu, IRLO, Obie Platon și Kero & Ocu, locurile alese pentru aceste picturi fiind Blocul ANL, pasarela dintre Fabrica de pâine și Zona Blocuri, Liceul HERCULES și Grădinița cu program Prelungit FLOARE DE COLȚ. Despre pictura pe care o va realiza pe Blocul ANL din zona Fabricii de pâine, autorul său – Laurențiu Alexandrescu IRLO ne-a declarat : “Am venit să pictez un mural pe un bloc de trei etaje despre muncile lui Hercule, pentru că locul numindu-se Herculane, am zis să abordez ceva specific locului și Hercules este un personaj care mă fascinează din ce în ce mai mult… adică îl știu de când eram mic, dar acum tot mai descopăr niște texte explicative despre ce presupun aceste metafore care sunt povestea lui! Nu cred că e greu în artă… există probabil provocări de genul dimensiunilor sau detaliului… Eu prefer suprafețele mari, nu mai găsesc neapărat o plăcere așa de mare în suprafețe mici și cu cât e suprafața mai mare, cu atât mai bine! O să fie ceva de muncă, dar nu-i o suprafață mare pentru o săptămână! Voi avea un ucenic care mă ajută la cărat vopsele sus-jos de pe schelă, chestii tehnice, dar voi picta singur! A fost un proces destul de anevoios pentru alegere… am lăsat să aleagă ceilalți artiști înainte și eram mulțumit cu oricare din variante, așa că am rămas la Blocul ANL!”

Paul-Sever SMADU