[FOTO] Incendiu de proporții la Sediul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea

După o luptă de aproape 4 ore, pompierii au reușit să stingă focul la Palatul Episcopiei. Nu s-au înregistrat victime, dar pagubele materiale sunt imense.

Aşa se vede din dronă Episcopia Greco-Catolică după incendiul catastrofal de sâmbătă seara.

UPDATE

“Echipele de intervenţie au intrat în interiorul clădirii. Din acest moment, lucrurile par a fi sub control. Preocuparea cea mai mare a fost să nu se extindă incendiul la celelalte clădiri din jur”, a spus la un post de televiziune viceprimarul orașului.

UPDATE

S-a confirmat prăbuşirea unui “turn de lemn” şi a tavanului de la etajul I al clădirii.

UPDATE

În centrul municipiului Oradea s-au strâns mii de localnici, care urmăresc preocupaţi focul şi desfăşurarea de forţe. Foarte mulţi dintre ei condamnă – nu se ştie cât de justificat – felul în care au acţionat pompierii. Unii chiar au vociferat la un moment dat.

Preasfinţitul a spus doar că în podul clădirii nu exista nicio sursă de aprindere a focului. Preoţii greco-catolici sunt nemulţumiţi de intervenţia pompierilor.

UPDATE

Nu este apă suficientă în reţeaua publică pentru a stăpâni incendiul. Pompierii încearcă să tragă apă din Crişul Repede, utilizând o pompă electrică şi un furtun lung de câteva zeci de metri. Este sigur că întreg etajul I al Episcopiei a fost cuprins de flăcări. Ferestrele dinspre Piaţa Unirii au început să cadă una câte una, distruse de foc. Consecinţele incendiului se prefigurează de pe acum uriaşe.

Update

Sediul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, din Piaţa Unirii a fost cuprins, în seara de sâmbătă, 25 august  de un incendiu de proporţii! Întregul aceoperiş al  clădirii cu o arhitectură de o frumusețe rară  este învăluit de flăcări gigantice, informează presa bihoreană.

Partea superioară a clădirii arde, deja au căzut câteva turnuri.

Cauzele sunt necunoscute momentan, iar  partea superioară a clădirii arde, determinând căderea câtorva turnuri.Se  pare că nu sunt personae aflate în interiorul Palatului Episcopiei Romano-Catolice din Oradea.

În aceste momente la fața locului intervin  mașini de pompieri, mașini SMURDși  echipaje de la Poliție. Vezi mai jos imagini de la fața locului:

Nota redacției:

Cele mai citite

Related Articles