Ședință festivă la Consiliul Local Arad

Astăzi,  22 august 2018,  a avut loc şedinţa Festivă a Consiliului Local Municipal  Arad, desfășurată la Palatul Cultural, în sala de concerte recent restaurată.

Cu acest prilej, s-a semnat acordul de înfrăţire cu sectorul Răşcani al capitalei Chişinău (Republica Moldova), moment urmat de acordarea distincţiilor şi titlurilor onorifice pentru arădenii care au o contribuţie importantă la dezvoltarea oraşului.

Anul acesta au fost acordate nu mai puţin de patru titluri de cetăţean de onoare, doamnei Maria Paşcalău şi domnilor Dimitrie Muscă, Mircea Potocean, Andrei Kozma.

De asemenea,  arădenilor Viorel Dolha, Iudita Cuvineanu, Dumitru Neica, Eugen Ghiță și general-maior (r) Vasile Ionel Heredea li s-a acordat titlul „Pro Urbe”.

Cu Titluri de Excelență au fost distinși: Cornelia Kocsis Josan, Tisza Francisc și Monica Fufezan, iar Gheorghe Ivan, Emanoil Gherghel, Korosi Ladislau Ștefan și Alois Weil au primit Diploma de Onoare.

În acest context, primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat:  “În fiecare an, de zilele Aradului, ne arătăm respectul faţă de oamenii care sunt împliniţi. Anul acesta am vrut să arătăm că suntem aproape de un sistem economic generat de agricultiră, că oameni plecaţi din Arad, cu educaţia primită aici, pot reuşi oriunde, şi vrem să transmitem un mesaj sistemului educaţional local şi naţional că politizarea nu este bună. Am dat exemplu de oameni care reuşesc pentru noi, ca oraş, pentru a putea să ridicăm generaţiile tinere. Cred că exemplele acestea trebuie prezentate cât mai departe. Avem modele şi trebuie să ne mândrim cu ele.”

De același autor

Related Articles