SRI: Instituţii financiare din România vizate de atacuri cibernetice de amploare

106

Unele instituţii financiare din ţara noastră au fost vizate de atacuri cibernetice de amploare în ultimele 3 luni, se arată într-un comunicat al Serviciului Român de Informaţii dat astăzi publicităţii.

“SRI anunţă că, prin unitatea sa specializată în domeniul cyberintelligence – Centrul Naţional Cyberint – deţine date şi informaţii certe cu privire la astfel de atacuri. Hackerii folosesc mai multe unelte de atac, inclusiv unele din arsenalul Cobalt Strike, care sunt asociate cu o grupare de infracţionalitate cibernetică de sorginte estică.

Una dintre metodele de lucru folosite de atacatori constă în extragerea unor sume de bani, eliminând limitele de retragere aferente unor conturi bancare.

Zilnic, mii de agresiuni cibernetice vizează instituţii, entităţi şi persoane din spaţiul virtual, iar atacurile împotriva instituţiilor financiare au cunoscut o creştere în ultimii ani. SRI a acordat deja sprijin unor astfel instituţii financiare pentru protejarea infrastructurii cibernetice”, se mai arată în comunicatul SRI.