Accident grav de circulaţie aseară. Un şofer beat a intrat într-un grup de copii, rănind cinci micuţi, dintre care trei sunt în stare gravă

Un accident extrem de grav a avut loc miercuri seară, 15 august, în județul Galați, acolo unde o mașină de teren a intrat în plin într-un grup de copii.  Autorul accidentului rutier este un şofer de 41 de ani, care este cercetat acum pentru conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă. Conducătorul auto avea o alcoolemie de 0,99 grame la mie, dar a dat vina pe o defecţiune tehnică la maşină pentru a justifica producerea evenimentului rutier.

Accidentul a avut loc  într-un parc din localitatea gălăţeană Roşcani, la o adunare publică, unde erau prezenţi sute de copii şi adulţi. Maşina unui localnic de 41 de ani a intrat la un moment dat în mulţime, lovind în plin un grup de copii.

Impactul a fost deosebit de violent, cinci copii, cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani, fiind răniţi, dintre care trei sunt în stare gravă. Medicii au cerut intervenţia elicopterului SMURD pentru a-l transporta pe unul dintre micuţi la spitalul din Târgu Bujor.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că şoferul abia se mai ţinea pe picioare, după ce consumase o cantitate apreciabilă de alcool, dar acesta a încercat să dea vina pe o defecţiune tehnică apărută la direcţia maşinii pentru accidentul rutier pe care l-a produs

”La testarea cu etilotestul, a reieşit că şoferul avea o alcoolemie de 0,99 grame la mie alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificării documentelor s-a constatat că ITP-ul autoturismului expirase pe data de 4 august 2018. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Oamenii legii l-au condus pe şofer la audieri.

Cele mai citite

Related Articles