[FOTO] Reper de minivacanţă: Atracţii noi la zoo Reşiţa!

1194

Grădina zoologică „Ion Crişan” din Reşiţa, una dintre cele mai noi din ţară, găzduieşte în prezent pe o suprafaţă de 6 hectare peste 370 de exemplare de animale sălbatice din 50 de specii.

Pentru a deveni şi mai atractiv, parcul zoologic din municipiul de pe Bârzava şi-a înnoit în această vară colecţia de animale. Şeful de serviciu, Gabriel Stănucă, pentru Radio Reşiţa:

În vara acestui an, după toate eforturile depuse de Primăria Reşiţa, Serviciul pentru Administrarea Grădinii Zoologice a mai achiziţionat încă 6 specii de animale; acestea sunt: lebăda albă, maimuţele pavian cu mantie, o familie de lame, canguri pitici şi anumitor specii care nu au avut pereche, cum ar fi poneiul de Shetland, mara şi leul, căruia i-am adus o femelă în vârstă de 5 ani. Sperăm ca într-un viitor apropiat să ne şi bucurăm de rodul eforturilor, adică să facă pui…”.   

Noile animale au ajuns la Reşiţa prin schimburi cu alte grădini zoologice din ţară:

În vara aceasta am avut un schimb de animale cu alte grădini zoologice din România, precum: Rădăuţi, Timişoara, Sibiu şi Târgovişte. Avem parteneriate şi o colaborare foarte strânsă, pentru că dictonul grădinilor zoologice este ca vizitatorii sau turiştii care intră în zoo, să se încarce pozitiv de spectacolul oferit de animale şi natură. De la grădina zoologică Rădăuţi am adus femela de leu, iar noi am dat la schimb câte o pereche de mara şi cuati şi cerbi lopătari. De la Timişoara am primit canguri pitici şi am dat ratoni la schimb. De la Târgovişte am primit lebedele albe şi urmează să primim raţe mandarin, iar noi, pentru că am promis că primul zimbru fătat în captivitate îl vom da lor. Şi de ce asta, pentru că cel mai bătrân zimbru din ţară a vieţuit la Grădina Zoologică din Târgovişte, însă cum acesta şi-a dat firescul sfârşit, schimbul de generaţii s-a făcut cu Roti Junior – puiul nostru de zimbru de 2 ani, fătat în Grădina Zoologică din Reşiţa.”  

Grădina zoologică din Reşiţa este deschisă publicului vizitator de marţi până duminică în intervalul orar 10.00 – 20.00, chiar dacă zilele de 15, 16 şi 17 august au fost declarate nelucrătoare. (Hardy Cvoica)