Mulgatoare pe vacaOficial, de la 1 ianuarie 2014, micii fermieri sunt obligaţi să-şi achizitioneze mulgătoare electrice şi să răcească laptele în bazine speciale, pentru a respecta directivele Uniunii Europene. Fermierii spun că aparatele impuse de UE sunt costisitoare, iar dacă vor fi constranşi de autorităţi, vor renunţa si la această afacere de subzistenţă. Laura Piperiu a stat de vorbă cu un crescător din Bocşa, care declară răspicat că nu are mulgătoare şi nici bani să respecte noua cerinţă.

 O mulgatoare costă circa 1000 de euro, iar după mulgere, laptele trebuie răcit într-un tanc care costă şi acesta cel putin 3000 de euro. Amenajarea unui spaţiu de depozitare corespunzător cerinţelor UE costă şi ea, deci trăgând linie, ţăranii care vin pe piaţă cu două-trei sticle cu lapte s-ar putea să ajungă la concluzia că aceste instalaţii le aduc pagube şi nu profit.

 

Anca Bălălău
Radio Reşiţa mi-a dat şansa să spun povestea mai departe ascultătorilor care cred în nemurirea artelor, cel mai minunat adăpost pentru cei care și-au ascuns, fără să știe nimeni, copilăria în buzunar și care au pornit să-și continue jocul până la sfârșitul lor. Sunt fericită fiindcă fac parte cu sufletul şi pregătirea mea profesională (absolvent licență și master- Jurnalism cultural al U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale" București) dintr-o echipă minunată.