Județul Caraş-Severin a fost trecut prin apă şi foc

109

În trimestrul II al acestui an, teritoriul judeţului Caraş-Severin a fost trecut prin apă şi foc, la propriu. Cu toate acestea, pompierii au reuşit să-şi îndeplinească eficient misiunile, reducând efectele situaţiilor de urgenţă produse a spus comandantul ISU Semenic, colonelul Cristinel Coneru.

În cel de-al doilea trimestru al acestui an, la nivelul judeţului Caraş-Severin au fost înregistrate 928 intervenţii în situaţii de urgenţă. În 863 situaţii, intervenţia a fost asigurată doar de către echipajele inspectoratului nostru, iar în 50 de cazuri s-a intervenit în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgență.

Colonelul Cristinel Coneru a trecut în revistă şi câteva din aceste situaţii de urgenţă. Vorbim despre 47 incendii; 54 de incendii de vegetaţie şi altele; două alunecări de teren, 7 misiuni pirotehnice şi 74 de inundaţii.

„Principalele cauze de incendiu sunt: instalaţii electrice-16, acţiuni intenţionate-9, foc deschis-8, alte împrejurări-7, mijloace de încălzire-5, coşuri de fum defecte sau necurăţate-1, fumat-1. În urma intervenţiilor desfăşurate, a fost salvată o persoană, 47 de animale şi păsări, iar valoarea bunurilor protejate, respectiv salvate, a fost de 4.134.500 lei. Nu au fost înregistrate victime sau decese ca urmare a manifestării incendiilor. La capitolul bunuri distruse a fost înregistrată o valoare de 349.156 lei”.

Autospecialele S.M.U.R.D au avut în această perioadă 670 intervenţii, din care: 581 asistență medicală de urgenţă, 35 descarcerare, 54 asistenţă persoane.

Cea mai dificilă intervenţie desfăşurată în perioada analizată a fost cea pentru stingerea incendiului izbucnit în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, în perioada 27 aprilie – 04 mai, când, zilnic, peste 100 de pompieri şi lucrători silvici au acţionat pentru lichidarea focarelor.

(Sebastian Dragomir)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.