[VIDEO-FOTO] Traversarea Lacului Văliug, ediția a 10-a de nota 10!

1260

Update: Ora 15.00

Lacul Gozna din Văliug a fost traversat pentru al 10-lea an consecutiv. Evenimentul sportiv-recreativ a adunat la start peste 160 de concurenți din mai multe județe ale țării, dar și din străinătate.

Au sosit în Banatul Montan, la Poalele Muntelui Semenic concurenți de toate vârstele din: Arad, Timiș, Caraș-Severin, Bihor, Brașov, Prahova, București și chiar din Germania.

Ediția a 10-a a fost una cu record de participare, la proba de 2000 de metri luând parte peste 50 de persoane: femei, bărbați și copii.

Performerul ediției a fost Radu Vaipan de 18 ani din Timișoara.

Cel mai tânăr participant – reșițeanul Mihai Tobă de 8 ani a dorit neapărat să fie prezent în proba copiilor. Cei mici au fost încurajați de părinți, la rândul lor prezenți în probele adulților:

Mihai și Alexandru Tobă:

Andra și tatăl ei:

Cel mai în vârstă concurent a fost Traian Bogdan de 71 de ani, tot din municipiul de pe Bârzava, alături de un alt reșițean Velimir Vuici de 64 de ani.

Traian Bogdan a declarat:

Velimir Vuici a luat parte la proba cea mai grea, de 2 km pe suprafața lacului Gozna:

 

Primii care s-au aventurat în ”valuri” au fost bărbații în proba de 400 de m, au urmat femeile, apoi copiii la 200 de m și în final cei din proba ”regină” de 2000 m. Temperatura apei nu a fost chiar una ridicată, a bătut și vântul de dimineață, dar cu toate acestea pasionații de înot, de mișcare nu s-au lăsat intimidați și s-au bucurat de aerul curat de munte, de răcoarea pădurii, dar și de soare, care înspre prânz a fost tot mai generos.

Festivitatea de premiere a avut loc la Apresski Casa Baraj, unde participanții au servit un gulaș oferit de gazde, s-au bucurat de priveliștea deosebită și de telescaunul de la Casa Baraj, care era funcțional spre suprinderea privitorilor. Acesta se afla în anumite probe de funcționare, determinându-i pe cei prezenți să facă un exercițiu de imaginație: cum ar fi să se plimbe cu telescaunul în plină vară?

Au fost acordate kituri de participare,diplome tuturor celor aliniați la start, au fost premiați cel mai în vârstă participant, cel mai tânăr, fiecare primii trei clasați la fiecare categorie de vârstă și au fost acordate și două cupe pentru cei mai buni timpi realizați în probele de 400 și 2000 m. Rezultatele complete le găsiți pe site-ul: www.inotmasters-resita07.ro.

 

Pentru ca totul să fie în regulă la bunul mers al lucrurilor a contribuit o întreagă ”armată” de voluntari, împreună cu salvamontiști,cadre medicale, coordonați eficient de multipla campioană Luminița Dobrescu și de Dorina Iana, directorul executiv al Clubului de Înot Masters Reșița 07.

La final de competiție Liminița Dobrescu a afirmat:

Concluziile le trage chiar Dorina Iana, principalul organizator:

Traversarea Lacului Văliug este un eveniment organizat de Clubul Reșița 07, cu sprijinul Primăriei Reșița, Consiliului Local Reșița și a Serviciul Salvamont Caraș-Severin.

 

————————————–

Update ora 12.30

S-a dat startul în proba de 2000 de m cu peste 50 de participanți femei, bărbați și copii.

Update ora 12.00

La competiția din acest an participă peste 160 de persoane, de toate vârstele. Au venit înotători din Arad, Timiș, Caraș-Severin, Bihor, Brașov, Prahova, București și chiar din Germania.

Sâmbătă, 11 august se va desfășura ediția a 10-a a tradiționalei competiții în ape deschise: Traversarea lacului Văliug! Și-au anunțat participarea peste 100 de concurenți din mai multe localități ale țării. Directorul executiv al Clubului de înot masters Reșița 07, Dorina Iana a vorbit despre organizarea ediției a zecea:

”Această competiție se adresează tuturor reșițenilor și nu numai, care doresc să facă mișcare, să înoate în lac și să participe la o întrecere prietenească. Prima probă va avea loc de la ora 11.00. Va fi proba de 400 de metri, când se traversează lacul pe lățime de la Ponton Casa Baraj,iar cea de a doua este o probă scurtă, mai ușoară, se traversează de la Ponton din marginea lacului până la cel plutitor din mijlocul lacului. Proba de 2000 de metri se va desfășura cu plecare de la Pontonul Casa Baraj spre coada lacului. Se va înota 1 km și apoi participanți se vor întoarce la Ponton. Sperăm din toată inima să avem parte de vreme bună. ”    

Nu există limită de vârstă, printre cei înscriși se află și veterani de peste 70 de ani. Vor fi acordate premii pentru cel mai în vârstă participant, cel mai tânăr și pentru fiecare primii trei clasați la fiecare categorie de vârstă. Vor mai fi acordate și două cupe pentru cei mai buni timpi realizați în probele de 400 și 2000 m. Fiecare participant va primi un kit de participare și diplome.

Traversarea Lacului Văliug va avea loc sâmbătă, 11 august de la ora 11.00!

Traversarea Lacului Văliug este un eveniment organizat de Clubul Reșița 07, cu sprijinul Primăriei Reșița, Consiliului Local Reșița și a Serviciul Salvamont Caraș-Severin.

Cristina Corocan