Un tânăr rătăcit în masivul Semenic a fost găsit la timp

117

Efectivele Postului de Jandarmi Montan Valiug au fost alertate ieri seară, deoarece prin apelul unic de urgenţă 112, a fost sesizat faptul că un tânar, în vârstă de 18 ani, s-a rătăcit în zona Muntelui Semenic.

Tânărul împreună cu alţi doi prieteni, toţi de cetăţenie străină, au plecat cu atv-urile din localitatea Gărâna în direcţia Cantonului Murgila, din masivul Semenic. Rămânând fără combustibil, acesta s-a rătăcit de grupul din care făcea parte.

Începând cu ora 22:34, jandarmii montani au început deplasarea către zona indicată, ţinând legătura telefonică cu şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin care deţinea informaţii privind coordonatele GPS a zonei în care numitul M.S. s-a rătăcit.

Pe un traseu greu accesibil din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, echipajul de jandarmi a reuşit să găsească persoana în cauză, în jurul orei 02:35, la aproximativ 4 km de Cantonul Murgila. La sosirea salvatorilor tânărul era într-o uşoară stare de hipotermie, deshidratat şi foarte speriat. Acesta nu a avut nevoie de alte îngrijiri medicale şi nu a fost nevoie de solicitarea ambulanţei.

Misiunea de salvare s-a încheiat în jurul orei 04:15, persoana fiind preluată de familie. Şi de această dată o bună colaborare a dovedit-o Serviciului Salvamont Caraş-Severin!

(Sebastian Dragomir)