Încă o tragedie aviatică petrecută astăzi în România. Două avioane s-au ciocnit iar unul din piloți a murit

Un accident aviatic extrem de grav a avut loc sâmbătă, 4 august, în localitatea suceveană Frătăuţii Vechi, cu puţin timp înaintea de începerea unui miting aviatic, a transmis Adevărul.

Potrivit martorilor accidentului, cele două avioane utilitare s-au ciocnit deasupra localităţii sucevene Frătăuţii Vechi în dimineaţa zilei de sâmbătă. Ambele aparate de zbor s-au prăbuşit după impact, iar cei doi piloţi au rămas încarceraţi. Echipajele de salvarea ale SMURD n-au mai putut să-i salveze viaţa unuia dintre cei doi piloţi.

Al doilea pilot a fost extras din avion şi stabilizat de către echipajele medicale. S-a solicitat elicopterul SMURD în vederea transportării pilotului la UPU Iaşi.

Cele două aparate executau un zbor de pregătire cu puţin timp înainte de debutul unui miting aviatic.  Pilotul care a decedat în urma accidentului aviatic de la Frătauţii Vechi avea 60 de ani şi era din Bucureşti. Celălalt pilot care a fost transportat cu un elicopter SMURD la Iaşi are 53 de ani şi este din Timişoara. Cei doi piloţi erau membri ai grupului Skybolt Timişoara.

Show-ul aerian programat la Suceava, pe Aeroportul “Ştefan cel Mare”, urma să înceapă la ora 16.00, dar a fost anulat după tragicul accident.

Cele mai citite

Related Articles