[FOTO] Radio Reşiţa, aproape de românii de pretutindeni! 3 zile de evenimente organizate împreună cu Primăria Reşiţa şi RePatriot

1281

UPDATE: DUMINICĂ, 6 AUGUST

În Centrul Civic un public numeros asistă la ultimul concert din seria manifestărilor dedicate celor 22 de ani de la primul semnal în eter al Radio Reșița și Zilelor Diasporei, manifestări organizate de Radio Reşiţa, Primăria municipiului și RePatriot.

Dacă vineri, pe scenă a urcat și a încântat Teo Milea, ieri au făcut show Nicole Chery și prietenii noștri de la Direcția 5, ei bine astăzi schimbăm ritmurile pentru a le aduce reșițenilor, și nu numai, alte genuri muzicale.

Cei prezenți se bucură de un recital de excepţie susținut de granzi ai blues-ului, funk-ului și soul-ului american din New York, USA- NEW YORK CITY FUNK.Din acest proiect cel mai cunoscut nouă ne  este Dean Bowman, fost component al renumitului grup newyorkez de fusion “Screaming Headless Torsos”, dar si colaborator al lui John Scoffield cu care a participat ca vocalist principal în turneul mondial “John Scofield plays the music of Ray Charles”. Vocea incontestabilă a artistului american este binecunoscută la nivel mondial și îl plasează ca fiind unul dintre cei mai mari cântăreti de gen în viață.

El cântă pentru prima dată în România împreună cu muzicienii americani, aducând astfel publicului o exemplificare a ceea ce înseamnă muzica de calitate, interpretată într-o manieră serioasă și inedită.Va fi, așadar, o oră și jumătate, foarte interesantă și provocatoare prin noutatea ritmurilor.

De la ora 19  în Parcul Tricolorului se află în plină desfășurare concertu de muzică populară susținut de Ionela Bădălan, Nicolae Ghebaură, Dana Gruescu, Mircea Mioc, Simion Moise, Nicu şi Nicoleta Novac,Ana Pârvulescu Cega, Florin Pistrilă, Daniela Ştefan, Mariana Zota, acompaniați de Orchestra Doina Banatului.

Update: sâmbătă , 5 august

Nicole Cherry a strâns o mulţime de reşiţeni, în această seară, la spectacolul susţinut pe scena din Centrul Civic, în cea de-a doua zi a manifestărilor dedicate Zilelor Diasporei şi a celor  22 de ani de când suntem alături de tine la fiecare pas.

Odată cu lăsarea serii, a început concertul celor de la Direcţia 5 aşteptat cu aplauze şi urale de sutele de spectatori prezenţi la spectacolul oferit de aceştia.

 

3 zile de evenimente organizate în Reșița pentru românii de acasă și de pretutindeni. Radio România Reşiţa se pregăteşte din nou de sărbătoare! Marcăm în zilele de  3, 4 şi 5 august împreună cu Primăria Reşiţa, Ziua Diasporei şi 22 de ani de când suntem alături de tine la fiecare pas.

 

UPDATE: VINERI, 4 AUGUST

[FOTO] Prima seară a manifestărilor a reușit să clădească tot mai solid bucuria de a fi fost și de a rămâne împreună!

 

La 100 de ani de la Marea Unire, RePatriot a lansat o nouă chemare către Administrația Publică Locală, către oamenii cu inițiativă din toate zonele țării, să evalueze la modul foarte serios valoarea celor plecați din România și să încerce, împreună, prin toate mijloacele, să-i țină mai aproape de comunitățile de unde au plecat.

Primăria Reșița a răspuns și de această dată inițiativei RePatriot și va organiza, în parteneriat cu Radio Reșița, 3 zile de evenimente publice atât în Centrul Civic cât și în Parcul Tricolorului. Evenimentul național lansat de RePatriot este așteptat la Reșița cu atât mai mult cu cât conducerea municipalității, prin primarul Ioan Popa, face demersuri susținute pentru a deschide municipiul celor plecaţi peste graniţă, dar care nu şi-au uitat rădăcinile.

Seria de evenimente va începe vineri, 3 august, de la ora 16.00, în sala de ședințe a primăriei, cu o conferință care are drept scop informarea dar și facilitarea accesului românilor din străinătate la oportunitățile din țară. Cu această ocazie, reșițenii interesați sunt invitați să participe la discuțiile susținute de reprezentanții RePatriot, ai administrației publice locale și a celorlalte instituții implicate în acest demers.

Programul complet al evenimentelor

Vineri, 3 august

ora 19.00 – Parcul Tricolorului – ”Cântec mândru popular” cu Andreea Chisăliţă, Ansamblul Hora Caraşului din Oraviţa, Narcis Goian, Maria Hurduzeu, Iasmina Iova, Vanesa Jarja, Liliana Laichici, Bebe Marinescu, Doriana Talpeş, Lorena Pela

ora 20.00 – Centrul Civic -Recital Teo Milea

ora 22.00 – Pensiunea Brânduşa de pe malul lacului Secu – Party DJ Adrian Șaguna

Sâmbătă, 4 august

ora 10.00 – Hai în tură pân’ la Șură -Centrul Civic (plimbare ciclistă în jurul Reșiței)

ora 19.00 – Parcul Tricolorului – Cântec mândru popular- Dorina Blidaru, Oxana Bologa, Maria Borţun Popescu, Ioneta Cerbu, Petre Chiodan, Andreea Dragoman, Dan Necşa, Răfăilă Vincu, Ansamblul Vermeşana, Orchestra: Rică Vulpe, Marcel Bogdan, Lucian Bologa, Sorin Constantin

ora 20.00 Centrul Civic – Concerte Nicole Cherry și Direcția 5

Duminică, 5 august

ora 19.00 Parcul Tricolorului – Cântec mândru popular -Ionela Bădălan, Nicolae Ghebaură, Dana Gruescu, Mircea Mioc, Simion Moise, Nicu şi Nicoleta Novac,Ana Pârvulescu Cega, Florin Pistrilă, Daniela Ştefan, Mariana Zota, Orchestra Doina Banatului

Ora 20.00 Centrul Civic: NEW YORK CITY FUNK, un recital de excepţie susținut de granzi ai blues-ului, funk-ului și soul-ului american din New York, USA

Zilele Diasporei – Reșița – 2018

La 100 de ani de la Marea Unire, #RePatriot a lansat o nouă chemare către Administrația Publică Locală, către oamenii cu inițiativă din toate zonele țării, să considere la modul foarte serios valoarea celor plecați din România și să încerce, împreună, prin toate mijloacele, să-i țină mai aproape de comunitățile de unde au plecat. Primăria Reșița a răspuns și de această dată inițiativei RePatriot și va organiza, în parteneriat cu #RadioReșița, 3 zile de evenimente publice atât în Centrul Civic cât și în Parcul Tricolorului.

Publicată de Primaria Resita pe Marţi, 31 iulie 2018