Bărbatul dispărut în masivul Muntele Mic nu a fost găsit

143

Lucrători ai Salvamont Caraş-Severin au sesizat Poliţia sâmbătă, 28 iulie, la ora 14, că în staţiunea Muntele Mic se află staţionat, de aproximativ două săptămâni, un autoturism cu nr. de CT fără a fi observate persoane care să îl folosească.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că autoturismul aparţine unui bărbat, de 75 ani, care figurează ca persoană disparută din data de 24.07.2018, semnalare introdusă de IPJ CT.

Astăzi a fost constituită o echipă mixtă de forţe ale MAI, inclusiv cu câine de urmă, care a verificat autoturismul (doar pe exterior) precum şi zona din apropierea acestuia, fără a fi găsite indicii cu privire la persoana dispărută.
Au fost verificate unităţile de cazare de pe Muntele Mic, dar persoana dispărută nu a fost observată. În zonă exista un grup numeros de motociclişti enduro care au parcurs foarte multe trasee, dar nu au observat o persoană cu semnalmentele celei dispărute.

Pentru 29, 30 şi 31 iulie, este solicitat sprijinul jandarmilor şi al pompierilor, sunt în total 12 lucrători MAI, iar acţiunile de căutare sunt sprijinite de cei de la Salvamont. Zona este foarte mare, cu locuri deosebit de accidentate, cu vegetaţie abundentă, iar traseele pot ajunge la mulţi kilometri, greu de acoperit, fără indicii suplimentare. Telefonul persoanei dispărute nu este funcţional.

Şeful Serviciului Salvamont Muntele Mic, Horea Cocie, a precizat pentru Radio Reşiţa:

Autoturismul părăsit de proprietar a fost deschis astăzi, iar în interior au fost găsite cortul şi materialele. Am început căutările în apropiere, deoarece cred că bărbatul nu s-a deplasat prea departe de maşină. La fel însă există şi pericolul să fi fost atacat şi mâncat de animalele sălbatice. Ţinând cont şi de vârsta sa de 75 de ani, mai este posibil să fi suferit probleme de natură medicală, a mai spus Horea Cocie.

Revenim cu informaţii.

(Ada Botezan)