[FOTO-VIDEO] “Într-o tură pân’ la Șură”: mișcare, relaxare, socializare pe bicicletă, la ceas aniversar cu Radio Reșița!

955

Peste 300 de pasionați de mișcare pe două roți,  începători și avansați, au participat la prima ediție a evenimentului sportiv-recreativ, marca Radio Reșița și Bike Attack Reșița.

“Într-o tură pân’ la Șură” are viitor: “Înc-o tură pân’ la Șură”, după cum și-au manifestat dorința cei peste 300 de participanți la provocarea lansată de Radio România Reșița!

Sâmbătă, 4 august, s-au prezentat la prima acțiune de acest gen participanți din mai multe localități ale județului Caraș-Severin, dar și din Timiș. Majoritatea reșițeni, iar ceilalți au sosit în Banatul Montan cu diverse mijloace de transport, unii chiar cu trenul, doar ca să fie prezenți, alături de echipa Radio Reșița la ceas aniversar.

Au pornit în aventură până la Șură participanți de toate vârstele, adolescenți și veterani, cel mai vârstnic fiind de 71 de ani, un adevărat exemplu pentru noi toți.

Ne-am deplasat în coloană din centrul Reșiței spre malul Lacului Secu,cu pauze de hidratare, dar și de energizare, timp în care am îndeplinit obiectivul acestei ieșiri minunate pe bicicletă.

Am socializat, am făcut mișcare, ne-am bucurat de natură, ne-am relaxat în această tură pân’ la Șură!

La Șură am petrecut alte clipe plăcute, ne-am odihnit, hidratat, energizat, am luat o gură de aer curat,unii s-au bucurat de prima bălăceală în lac, am povestit și am pus la cale o viitoare ieșire pe două roți, o nouă evadare din cotidian.

Managerul Radio Reșița, Laura Sgaverdea, mare iubitoare de mișcare pe bicicletă, și nu numai, împreună cu reprezentanții Asociației Bike Attack Reșița au condus și însoțit  coloana de bicicliști, au vegheat ca totul să fie în regulă. Prietenii de la Bike Attack ne-au oferit asistență și indicații utile pe tot parcursul traseului.

“Într-o tură pân’ la Șură” are viitor: “Înc-o tură pân’ la Șură”, după cum și-au manifestat dorința cei peste 300 de participanți la provocarea lansată de Radio România Reșița!

Echipa Radio Reșița vă mulțumește tuturor pentru că ne-ați fost alături la ceas aniversar și pentru modul în care ați ales să ne spuneți : La mulți ani!

Cristina Corocan

——————————

Update: 12.00

La prânz, cei peste 300 de participanţi din mai multe localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, au ajuns la destinaţie: la Şură! Toţi cei care iau parte la acest nou proiect marca Radio Reşiţa sunt încântaţi,iar unii dintre ei au făcut şi baie.

Acum şi bicicletele se odihnesc puţin…

——————————

Update: 9.45

Imagini înainte de plecare:

 

———————————–

Sâmbătă, 4 august, Radio Reșița și Bike Attack te invită la mișcare pe bicicletă

Pasionații mișcării în aer liber sunt așteptați la finalul acestei săptămâni la evenimentul ”Hai cu noi într-o tură pân’ la Șură”, organizat de Radio Reșița la ceas aniversar,  împlinirea a 22 de ani de activitate. Despre evenimentul sportiv recreativ a oferit detalii managerul Laura Sgaverdea, pasionată de mișcare, de mersul pe bicicletă, mai ales:

”Nu știam, la început, că în Reșița există comunități de bicicliști, oameni extraordinari, oameni cu care poți învăța să te cari cu bicicleta, dar mai mult decât atât poți descoperi Banatul Montan de pe bicicletă. Așa a început totul,dragul meu și bucuria mea de a mă plimba cu bicicleta și asta încerc să le propun celor care au acasă o bicicletă și încă n-au îndrăznit să iasă din oraș. Să nu creadă că trebuie să fie sportivi de performanță pentru a parcurge cei 15 km până la Șură. Mai ales începătorilor le propunem această tură pentru că vor avea asistență din partea celor de la Bike Attack, în cazul unor defecțiuni apărute pe parcurs, vom avea puncte de hidratare, astfel încât totul să fie în regulă. Ne vom ocupa ca cei care nu au reușit să iasă din oraș pe două roți, pe bicicletă, să o facă acum alături de noi, marcând astfel și cei 22 de ani de când Radio Reșița înseamnă ”mai mult decât se aude” în comunitate.Este un eveniment dedicat începătorilor, nu e vorba de o competiție. ”

Participanții, cu vârsta peste 14 ani, sunt așteptați îmbrăcați corespunzător pentru mersul pe bicicletă, de preferat cu o cască și mănuși de protecție.

Acțiunea ”Hai cu noi într-o tură pân’ la Șură!” va avea loc sâmbătă, 4 august cu plecare spre Lacul Secu, din centrul Reșiței, la ora 10. Întoarcerea spre Reșița se face tot în coloană până în centrul orașului.

Evenimentul este organizat de Radio Reșița, împreună cu Asociația Bike Atack Reșița.