Clinica de Ortopedie a Spitalului Judeţean din Timişoara oferă pacienţilor condiţii de 5 stele şi intervenţii chirurgicale de ultimă generaţie!

Clinica de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara oferă pacienţilor din Banat condiţii hoteliere de 5 stele. Şi investiţiile nu se opresc aici, şeful secţiei, Jenel Marian Pătraşcu a făcut demersurile necesare către Consiliul Judeţean Timiş şi Ministerul Sănătăţii pentru reabilitarea blocului operator.

Mă bucur că am reuşit să renovăm secţia. Nu cred că un spital privat din România are o secţie clinică ca aceasta din spitalul nostru, judeţean. Totul este nou, după ultimele standarde cu televiziune prin cablu, cu sonerie, cu telefon, secţia de ortopedie arată ca un spital de 5 stele. Acum urmează renovarea blocului operator cu ajutorul Consiliului Judeţean şi a conducerii spitalului care ne sprijină foarte mult şi Ministerul Sănătăţii a promis că din fondurile proprii va dota acest bloc operator cu aparatură de ultimă oră. După transformarea blocului operator putem concura chiar şi cu americanii”, ne-a declarat medicul şef, Jenel Marian Pătraşcu.

În cadrul acestei clinici au loc frecvent intervenii chirurgicale în premieră pe ţară iar pacienţii cu boli de oase pot merge la doar câteva ore de la operaţie, graţie profesionalismului dovedit prin miile de cazuri tratate de medicul Jenel Pătraşcu şi echipa sa. De exemplu, noua tehnică minim invazivă de protezare de şold a fost realizată la Clinica de Ortopedie din Timişoara, pentru a doua oară, la acelaşi pacient. Avantajele unei astfel de proceduri chirurgicale, minim invazive, sunt: recuperarea rapidă a pacientului precum şi deteriorarea minimă a ţesului osos. De asemenea, această proteză oferă pacientului o mobilitate mult mai bună şi de lungă durată.

Începe să devină la noi în clinică o procedură de rutină având în vedere că deja am făcut mult mai multe cazuri decât ne aşteptam, avem deja 6 proteze puse pe acest abord minim invaziv, abord anterior. Pacientul începe să mergă la câteva ore de la operaţie. Şi vă daţi seama, ca să plece acasă a doua zi după o intervenţie chirurgicală majoră de acest gen, eu cred ca este mare lucru“, a mai precizat medicul Jenel Pătraşcu.

Aceasta este singura clinică din România care are această serie de proteze pe acest trend de abord anterior, care aduce pacientului beneficii extraordinare. Toate intervenţiile chirurgicale efectuate în cadrul clinicii de ortopedie sunt gratuite şi sunt decontate de către Casa de Asigurări, inclusiv proteza.

Daiana Roşca

1 COMENTARIU

  1. Statul le pune medicilor la dispoziție, infrastructura necesară să facă șpagă mulți ani înainte, că eu dacă am nevoie și n-am de șpagă, nu pup eu alea 5 stele… 😉

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles