Realizarea integrală a cotelor de recoltă la mistreţ reduce considerabil procentul de îmbolnăvire cu pestă porcină africană

219

Direcţiile silvică şi sanitar-veterinară ale judeţului Caraş-Severin au elaborat recent câteva măsuri preventive generale obligatorii care vizează stoparea unei eventuale propagări a pestei porcine africane în fondurile de vânătoare.

Realizarea integrală a cotelor de recoltă la mistreţ reduce considerabil procentul de îmbolnăvire cu pestă porcină africană, susţin specialiştii cărăşeni.

Traian Roşu – şeful serviciului vânătoare şi salmonicultură, explică:

Pentru a evita ca pesta porcină africană să ajungă în apropierea fondurilor cinegetice din zona judeţului Caraş-Severin, măsura preventivă luată de gestionarii fondurilor de vânătoare este realizarea integrală a cotelor de recoltă la mistreţ, a declarat pentru Radio Reşiţa Traian Roşu – şeful serviciului vânătoare şi salmonicultură din cadrul Direcţiei silvice Caraş-Severin. Această măsură este necesară pentru a micşora densitatea exemplarelor de mistreţ şi implicit transmiterea virusului. Acesta a mai spus că, mistreţul împuşcat nu se va da în consum până nu se obţin rezultatele analizelor de laborator. Până atunci, carcasele se păstrează în spaţii de colectare în condiţii de refrigerare.

Traian Roşu a mai spus că, indiferent cine consumă carne sau preparate din mistreţ, să nu amestece resturile rămase în hrana porcilor domestici din gospodărie. (Hardy Cvoica)