A mai trecut an de ”Personal Best” pentru antrenorul emerit Cristian Dragomir

610

Unul dintre cei mai titrați antrenori de atletism ai României, cărășeanul Cristian Dragomir de la CSS Caransebeș își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Antrenorul emerit și federal împlinește 56 de ani și își aniversează ziua la București, acolo unde azi participă la o reuniune a membrilor Federației Române de Atletism, în urma căreia se va stabili componența lotului național, ce va reprezenta România la Campionatele Europene de la Berlin.

Zeci de ani a dedicat atletismului prof. Cristian Dragomir, atât ca sportiv, cât și ca antrenor. L-am felicitat la ceas aniversar:

”Vă mulțumesc foarte mult că v-ați gândit la mine și mă bucur că s-a nimerit să fie ziua mea de naștere, chiar acum când avem și ședință de Consiliu Federal și stabilim lotul, care va face deplasarea la Campionatul European. Sper că atleții români îmi vor face cadou o medalie europeană. Vă mulțumesc, celor de la Radio Reșița, care și la bine și la rău, sunteți alături de noi. Astăzi este o zi de bine, chiar dacă a mai trecut un an. Eu mă simt încă tânăr și puternic, și sper ca timp de acum încolo să colaborăm și să reușesc să vă dau vești bune din atletismul caransebeșean, cărășean și național. Mulțumesc foarte mult, sunt emoționat și mă bucur că v-am auzit.”

Cristian Dragomir a început să practice atletismul la vârsta de 14 ani la CSS Caransebeș cu antrenorul Almăjan Guță Toma,a continuat la Politehnica Timișoara unde a fost student. A concurat și pentru CSM Caransebeș. În lumea ”bună” a atletismului, la nivel de echipă națională,  este din anul 1994, iar antrenor federal a devenit în anul 2007 și membru în Consiliul Federal al FRA.

”Am avut o carieră bună, pe care nu mi-o poate lua nimeni și mă mândresc cu ea. Mă mândresc cu performanțele sportivilor mei, dar cele mai prețioase pentru mine sunt reușitele obținute cu Otilia Ruicu(vicecampioană mondială la juniori,Iuliana Popescu(vicecampioană europeană de seniori, locul 5 la CM) și Liliana Danci Dragomir(vicecampioană mondială universitară de cros, participantă la Europene, Mondiale, multiplă campioană balcanică și națională), dar au fost și alți atleți pe care i-am pregătit pentru înalta performanță,”a concluzionat Cristian Dragomir.

Cristian Dragomir s-a născut la Caransebeș într-o zi de 25 iulie 1962, a copilărit la Slatina Timiș, unde a și urmat cursurile școlii primare. Și-a continuat studiile la Liceul Traian Doda din Caransebeș, fiind un elev eminent. Este căsătorit și are doi copii. Fiica acestuia este psiholog și lucrează la Judecătoria din Timișoara, iar fiul, fost atlet, este medic oncolog rezident la Timișoara. Are un nepoțel de 4 ani.

La mulți ani, prof. antrenor emerit și federal, Cristoan Dragomir!

sursa foto: Facebook Cristian Dragomir