Colectă mobilă de sânge, astăzi, la Bocşa. Mâine, la Caransebeş!

Centrul de Transfuzii din Reşiţa continuă colecta mobilă de sânge după ce la Moldova Nouă au donat recent doar 14 persoane.

Astăzi, o echipă se va deplasa la o societate din Bocşa, unde vor dona doar câteva persoane. Deşi este un număr mic de donatori ne deplasăm de urgenţă pentru că avem mare nevoie de sânge, a precizat şeful Centrului de Transfuzii, medicul Rodica Neaga.

Campania din această săptămână se încheie mâine la Spitalul Municipal din Caransebeş unde sunt rugaţi să vină cât mai mulţi donatori pentru că unităţile medicale din judeţ solicită centrului de transfuzii sânge din toate grupele.

Cei interesaţi să doneze sânge sunt aşteptaţi în policlinica din cadrul Spitalului Municipal, mâine de la ora 8.00.

Centrul de Transfuzii Sanguine organizează această acţiune pentru refacerea stocului de sânge. Medicul Rodica Neaga roagă toţi cetăţenii să vină într-un număr cât mai mare să vină, pentru că fiecare strop de sânge, înseamnă o viaţă salvată.

„Este perioada concediilor, aşa că organizăm astfel de acţiuni pentru a convinge câţi mai mulţi donatori să vină să facă o faptă bună, să doneze sânge pentru că e sănătos. Toate spitalele din judeţ au mare nevoie de sânge. În special, avem nevoie de sânge cu RH negativ aşa că rugăm populaţia să nu rămână indiferentă, împreună putem salva vieţi”, ne-a declarat medicul Rodica Neaga.

În lunile de vară, pe perioada concediilor şi a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentându-se cu 20-25% mai puţini donatori faţă de media obişnuită. Pe de altă parte, tot în această perioadă, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate. Ca urmare, se creează un dezechilibru între cerere şi cantităţile disponibile.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles