[FOTO-AUDIO] Medalie cucerită la Campionatele Naționale, în ștafetă de atletele din Caransebeș, după 9 ani de pauză

200

Cele două medalii de aur cucerite de reșițeanca Daria Grigoroiu nu sunt singurele pentru Caraș-Severin la Campionatele Naționale de atletism rezervate junioarelor III. Și sportivele de la CSS Caransebeș au urcat pe podium, în proba de ștafetă, după 9 ani de pauză. Ne-a spus mai multe antrenorul federal Cristian Dragomir:

”Mă bucur că, din nou, pot aduce vești bune pentru suporterii sportului din județul Caraș-Severin. La București s-au întrecut juniorii III, de 14 -15 ani. Fetele de la CSS Caransebeș au câștigat medalia de bronz la ștafetă, fiind prima medalie la ștafetă cucerită după 9 ani de pauză. În acești 9 ani nu am reușit să adun nici patru băieți și nici patru fete, care să poată reprezenta secția noastră de atletism la nivel de vârf la un campionat național. Ștafeta a alergat în componența următoare: =schimbul I (100m)-Raluca Urban, schimbul II (200 m) Adina Chirilă, schimbul III (300m)-Hanni Brecica și schimbul IV (400) Sorina Ciuche. Mă mulțumește acest rezultat obținut după o pauză de 9 ani.”

Următoarea competiție la care vor lua parte atleții cărășeni este Campionatul Național de seniori, ce se va desfășura la Pitești, de joi 26 iulie. Cu acest prilej se va definitiva lotul țării noastre în vederea participării la Campionatele Europene de seniori, de la Berlin de luna viitoare, unde sunt deja calificați 3 mărșăluitorii de la CS Universitatea Reșița. La Campionatul European de seniori va fi prezent în delegația României și antrenorul emerit federal , Cristian Dragomir de la CSS Caransebeș.

Sportivele cărășene Daria Grigoroiu și Sorina Ciuche fac parte din lotul național de cadeți al României, ambele cu performanțe notabile peste hotarele țării.

Cristina Corocan