[FOTO] După ce un câine a muşcat un turist pe Ţarcu, un alt patruped a salvat un biciclist pe Semenic

374

Un biciclist aflat în excursie pe platoul Semenic a fost salvat aseară de jandarmii montani din Văliug. Bărbatul în vârstă de 40 de ani, din Reșița, a căzut şi s-a accidentat în zona claviculei. Primul salvator a fost, însă un câine, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din Caraş-Severin, Marius Săndulescu.

„Am fost solicitați să intervenim de urgență, deoarece un bărbat a căzut cu bicicleta în zona Muntelui Semenic și nu putea să se miște. În jurul orei 22.00, jandarmii montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Văliug, s-au deplasat, în cel mai scurt timp, în zona Platoului Semenic, pentru a acorda primul ajutor unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din Reșița, care s-a accidentat, căzând de pe bicicletă. La sosirea jandarmilor, ciclistul acuza dureri în zona claviculei și se afla intr-o stare ușoară de hipotermie. Primul salvator al bărbatului a fost un câine care imediat după producerea incidentului s-a așezat lângă victimă și l-a protejat, încălzindu-l cu corpul său. Patrupedul a rămas lângă el până la sosirea jandarmilor”.

La fața locului a fost solicitat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Caraș-Severin pentru a transporta persoana la spital. Până la refacerea fizică a ciclistului, bicicleta se află în custodia Postului de Jandarmi Montan Văliug.

În urmă cu două zile, un turist străin care se deplasa în zona Scheiu din Munții Țarcu, a fost mult mai ghinionist. Acesta a fost mușcat de un câine care aparține unei stâne de oi amplasată în zonă.

„Echipajul Salvamont s-a deplasat la locul incidentului pentru acordarea primului ajutor, transportându-l apoi pe turist și predându-l celor de la Ambulanță”, informează cei de la Salvamont Muntele Mic.

(Sebastian Dragomir)