A treia seară de Jazz din Poiana Lupului a fost incendiară! S-a cântat şi s-a aplaudat frenetic la Gărâna

Mii de iubitori ai jazz-ului din toate colţurile ţării dar şi din străinătate au participat aseară la festivalul din Poiana Lupului de la Gărâna. Cea de-a 22 ediţie este ce mai reuşită de până acum ne-au declarat încântaţi participanţii. Atmosfera a fost incendiară în cea de-a 3- zi a festivalului. Publicul a cântat frenetic cu Puba Jazz Connection. Roberto Fonseca a adus pe scena de la Gărâna cel mai nou album, ABUC, care explorează originile jazz-ului din Cuba, „Tierra Santa”.

Şi violonistul polonez Adam Baldych a impresionat aseară la Gărâna alături de grupul norvegian Helge Lien Trio şi saxofonistul Tore Brunborg, cu noul album ”Brothers”, menit să celebreze amintirea fratelui său, care a decedat anul trecut. Emoţia a ajuns la public care la final a mai cerut un BIS, aplaudând frenetic.

“Aşa multă lume la Gărâna, nu am mai avut de ani buni”, ne-au declarat şi organizatorii mulţumiţi. În poiana din faţa Scenei nici loc de campare nu mai era, iar autoturismele au fost parcate pe o rază de cel puţin 2km.

Foarte mult succes la public au avut şi standurile cu suveniruri, vinuri, haine şi bijuterii hand-made, amplasate în Poiana Lupului. Comercianţii s-au arătat şi ei mulţumiţi. Aici şi cei mai mofturoşi au găsit preparate culinare gătite ca la carte. Tarabele au fost pline cu produse tradiţionale, clătite uriaşe sau pentru pretenţioşi preparate raw vegan. Gărâna Jazz Festival înseamnă patru zile de călătorii muzicale şi tot atâtea zile de vacanţă într-una dintre cele mai pitoreşti regiuni montane din România.

Festivalul de Jazz de la Gărâna se încheie astăzi. Cei care nu au ajuns sunt aşteptaţi de la ora 19.00 în Poiana Lupului unde vor urca pe scenă mari câştigători ai premiilor Grammy, organizatorii promit o ultimă seara de excepţie.

Daiana Roşca

 

Cele mai citite

Related Articles