Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea autorităţilor spaniole de a pune în aplicare un mandat european de arestare pe numele unei romance în vârstă de 42 de ani acuzată că a furat extrem de mulți bani în Spania.

Loredana Dobre, originară din Sibiu, va fi extrădată în Spania în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. Aceasta este cercetată penal pentru săvârşirea, în cursul anului 2016, pe teritoriul Spaniei, a infracţiunilor de înşelăciune, fals în documente, spălare de bani, respectiv apartenenţă la o organizaţie criminală, infracţiuni care ar fi generat un prejudiciu de aproximativ 8 milioane de euro.

Loredana Dobre este acuzată de autoritățile spaniole că îşi lua identităţi false, deschidea diverse site-uri de servicii, încasa banii şi apoi dispărea. Se pare că prin această metodă ar fi prejudiciat mai multe persoane fizice, precum şi aproximativ 70 de instituţii de stat din Spania, iar prejudiciul se ridică la 8 milioane de euro, susţin autorităţile spaniole.

”Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi în consecinţă: În temeiul art. 103 alin. 5, art.107 din Legea nr.302/2004 republicată, dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 20.04.2018 de către autorităţile judiciare din Spania – Curtea Centrală de Instrucţie nr. 5 din Madrid în dosarul de anchetă preliminară nr. 92/2017, pe numele persoanei solicitate Dobre Loredana – Maria. Constată că persoana solicitată nu a renunţat la beneficiul conferit de regula specialităţii, conform dispoziţiilor art. 115 din Legea nr. 302/2004, republicată. Predarea se face sub condiţia ca în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România. În baza art.103 alin.10 şi alin.13 din Legea nr. 302/2004, dispune arestarea persoanei solicitate pe o durată de 25 de zile în vederea predării către autorităţile judiciare ale statului solicitant, cu începere din 4.07.2018 până în 28.07.2018. Dispune predarea persoanei solicitate către autorităţile judiciare spaniole”, se arată în minuta deciziei de la Curtea de Apel.