Florin Rotaru, pilotul român mort ieri la datorie, era căsătorit și avea doi copii

Un MiG-21 LanceR s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unui show aviatic la Baza Aeriană Borcea. Pilotul avionului a murit. Locotenent-comandorul Florin Rotaru. avea 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti. Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.

MApN a înfiinţat o comisie tehică pentru a stabili cauzele accidentului, iar zborurile de instrucţie cu astfel de avioane au fost oprite. De asemenea, MApN a sesizat parchetul Militar. Pilotul decedat avea 400 de ore de zbor din care 250 erau cu MiG – 21.

″Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Ofiţerul era în vârstă de 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti.

Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbuşit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea”, precizează MApN.

Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.Vezi mai jos un filmuleț publicat de MAPN în memoria acestuia:



De același autor

Related Articles