Irina Begu a fost învinsă în calificări la Sydney; Halep şi-a aflat adversara de pe tabloul principal

Irina Begu eliminata la SydneyJucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de germanca Julia Goerges, cu 6-1, 7-6 (2), sâmbătă, 4 ianuarie, în manşa secundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Sydney (Australia), dotat cu premii totale de 710.000 dolari. Begu (23 ani, 131 WTA), care va primi 1.010 dolari şi 13 puncte WTA, este la egalitate în meciurile directe cu Julia Goerges (25 ani, 72 WTA), pe care a învins-o în 2013, în optimile turneului WTA de la Seul, cu 6-4, 6-0.

Pe tabloul principal de simplu al turneului se vor afla Simona Halep, care va debuta astfel în sezonul 2014, şi Sorana Cîrstea. Halep (22 ani, 11 WTA), care a ajutat la efectuarea tragerii la sorţi, este a şaptea favorită a turneului, urmând să joace în manşa inaugurală cu americanca Madison Keys (18 ani, 38 WTA). Cîrstea va întâlni o adversară din calificări.

Halep, care vine după un an 2013 de senzaţie, cu 6 turnee WTA câştigate şi 53 de victorii, a fost desemnată de WTA jucătoarea cu cel mai mare progres în circuit. Simona Halep va juca şi în proba de dublu la Sydney, alături de Raluca Olaru, adversarele din primul tur fiind Timea Babos (Ungaria) şi Lucie Safarova (Cehia). Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles