Românul care și-a ucis șeful, acum aproape trei ani de zile, chiar  în prima sa zi de muncă a fost condamnat, marți, la închisoare pe viață în Marea Britanie.

Superiorul său, Masoud Esmailian în vârstă de 46 de ani a fost găsit de polițiști, pe 28 august 2015, în casa sa din Birmingham, după ce rudele, îngrijorate că omul nu mai dădea niciun semn de viață, au alarmat autoritățile.

Esmailian i-a oferit românului un loc de muncă în restaurantul său din Birmingham, după ce agresorul i-a cerut un job și un loc de cazare, a relatat  gazetaderomania.co.uk.

Cum a ajuns românul să își omoare patronul

La sfârșitul primei zile de muncă, Esmailian a ridicat încasările și i-a spus agresorului că poate veni să locuiască în apartamentul său din West Midlands. Românul acceptat propunerea, iar când a ajuns la locuința bărbatului, el l-a înjunghiat în piept pe șeful său.

În fața judecătorilor, românul a recunoscut crima, dar a spus că a fost din autoapărare. Andrei Ilie a susținut că proprietarul pizzeriei la care a lucrat l-a amenințat cu un cuțit și a încercat să îl agreseze sexual.

După ce și-a înjunghiat șeful, Ilie și-a schimbat hainele îmbibate în sânge, a luat încasările și a învelit trupul victimei într-o pătură. El a plecat ulterior de la fața locului.

A doua zi, Ilie s-a întors în România, dar a fost arestat, fiind căutat pentru tâlhărie. El a fost extrădat în Marea Britanie în decembrie 2017, în baza unui mandat european de arestare.