APIA reaminteşte fermierilor cărăşeni că mai au şi obligaţii

108

APIA a dat startul verificărilor documentaţiilor cererilor unice pe suprafaţă în Campania 2018.

Dumitru Stepanescu – şeful Agenţiei de plăţi şi intervenţie în agricultură Caraş-Severin a precizat pentru Radio Reşiţa că, fermierii selectaţi pentru controlul pe teren au obligaţia ca atunci când inspectorii instituţiei le bat în poartă să permită accesul acestora la faţa locului şi să ofere informaţiile sau documentele legate de obiectul controlului.

În cazul în care fermierul nu poate fi prezent la operaţiunile de verificare, el poate împuternici o altă persoană în baza unei declaraţii pe proprie răspundere şi a copiei după actul de identitate al proprietarului terenului.

Dumitru Stepanescu a mai spus că, dacă fermierii nu sunt de-acord cu rezultatul controlului din teren nu sunt obligaţi să semneze raportul de evaluare. În maximum 48 de ore de la data primului control se poate face contestaţie şi o altă echipă de inspectori APIA va relua verificările.

Şeful APIA Caraş-Severin a mai spus că, până în prezent, APIA central nu a comunicat în teritoriu numărul fermierilor care fac parte din eşantionul de control pentru anul 2018.   (Hardy Cvoica)