Presa spaniolă anunţă că Gerardo Martino va semna cu FC Barcelona

Argentinianul Gerardo ‘Tata’ Martino se pregăteşte să devină antrenorul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, în locul lui Tito Vilanova, care a părăsit clubul catalan din cauza bolii, afirmă presa spaniolă.

Presa spaniola anunta ca Gerardo Martino va semna cu FC Barcelona‘Tata’ Martino, în prezent antrenor la clubul argentinian din Rosario, oraşul lui Messi, Newell’s Old Boys, este aşteptat la Barcelona marţi, după ce a căzut de acord luni cu conducătorii grupării iberice, într-o videoconferinţă, afirmă jurnalul sportiv AS. Potrivit presei sportive spaniole, tehnicianul argentinian este pregătit să se angajeze pentru 3 ani cu Barcelona şi îl va aduce şi pe actualul său secund, Jorge Pautasso. Îl va însoţi, de asemenea, şi preparatorul fizic Elvio Paolorroso.

În vârstă de 50 de ani, ‘Tata’ Martino a devenit cunoscut ca selecţioner, din 2007 al Paraguayului, cu care a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2010 din Africa de Sud, o premieră pentru această mică ţară sud-americană. El a confirmat anul următor, cu o finală în Copa America, pierdută contra Uruguayului. În anii 80, a fost jucător la actuala sa echipă, Newell’s, cu care a disputat 472 meciuri, record. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles