Timişorenii au din nou apă caldă

85

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţaţ marţi, că s-a rezolvat problema furnizării gazului către Colterm, compania de termoficare din Timişoara, după un nou acord de eşalonare a datoriilor.

Într-o postare pe Facebook, Nicolae Robu a anunţaţ că va fi repornită furnizarea de apă caldă, după mai puţin de 24 de ore.

”S-a rezolvat cu gazul pentru Colterm! Se reporneşte furnizarea după mai puţin de 24 de ore de întrerupere! Mulţumim E.ON Gaz pentru înţelegere”, a scris Nicolae Robu.

Şi compania E.ON Energie România a anunţaţ în cadrul unui comunicat de presă, că furnizarea gazului va fi reluată în urma unei convenţii de plată a datoriilor.

”E.ON Energie România va relua furnizarea gaze naturale către punctele de lucru aparţinând societăţii de termoficare Colterm, începând de marţi, 26 iunie, urmare a asumării de către părţile interesate (Colterm şi Municipiul Timişoara) a unei noi convenţii de plată a datoriilor curente cu termenul de scadenţă depăşit”, se arată în comunicat.

Luni seară, Colterm, compania de termoficare din Timişoara a anunţat că E.ON Energie România va sista furnizarea gazului din cauza datoriilor, astfel că cei 60.000 de abonaţi nu vor mai avea apă caldă.

Primarul Nicolae Robu a declaraţ de asemenea, că a discutat cu conducerea E.ON şi a solicitat o eşalonare a datoriilor, până în 10 iulie.